21. juli 2024

Børne-løftet, der lykkedes

Ved valget i 2017 indgik Radikale Venstre (og SF’s Claus Løwe Klostergaard) i en konstitueringsaftale, hvis hovedformål var at få styrket børne/unge-området i vores kommune.

Og hvorfor var det så vigtigt? Det var det (og er fortsat), fordi vi ved, at de første 2-3 år i et barns liv er de mest afgørende for resten af livet.

Vi skal derfor gøre, alt vi kan, for at sikre en god barndom – i vuggestuer, børnehaver og skoler, men med den daværende økonomi på området, som lå blandt de laveste i landet, var der nok at gøre.

Efter aftalen var indgået, blev der af mange sat spørgsmålstegn ved, om dette løfte nu reelt ville blive til noget, men der er sket meget siden da – og det blev cementeret med dette års budgetaftale, der endnu engang har løftet vores børne/unge-område med 20 mio.

Det er i alt blevet til 89 mio. over fire år – som et generelt løft. Derudover følger midlerne også med det enkelte barn, så der tildeles flere penge, hvis der kommer flere børn til. Altså, flere midler ud over de 89 mio.

Når det lykkes, så giver politik mening. I denne sammenhæng giver politik rigtig GOD mening!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN