30. maj 2024

Landbrug

Danske landbrug

Udover at danske landmænd sikrer mad til store dele af verden, sikrer de også arbejde til 175.000 personer i Danmark. Derforuden knap kr. 120 mia til den danske økonomi.

Men jeg er oprigtigt bekymret for de politiske bevægelser, der er pt. i de mange valgdebatter, jeg har deltaget i de seneste måneder. Det er en skræmmende tendens jo længere du kommer til venstre fra midten jo mere ønsker man dansk landbrug ud af Danmark – alle uden undtagelse ønsker en kraftig reduktion af dansk landbrug i Danmark – i den filosofi, at hvis vi bare lukker noget af vores landbrug ned, så sparer vi co2. Men så enkelt er det selvfølgelig ikke.
For hver en dansk gris eller ko, der bliver taget ud af dansk produktion, så flytter vi indirekte produktionen til andre lande. Folk skal stadig have noget at spise. Og det er naivt at tro, at det er bedre for klima- og miljøregnskabet at flytte til fx Østeuropa, Rusland eller Kina. For dansk landbrug er helt i toppen, når det gælder den grønne omstilling  og bliver bedre dag for dag.

I Liberal Alliance vil vi arbejde for gode rammevilkår for dansk landbrug. Vi vil modarbejde overimplementering af EU lovgivning. Vi ønsker at tale dansk landbrug op og ikke ned. En stemme på mig og Liberal Alliance er en stemme på dansk landbrug.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN