19. april 2024

Statens skovdistrikter skal levere træ til den frysende befolkning

Vi går en kold og dyr vinter i møde. Energi- og brændselspriserne er igen på himmelflugt. Men der er ingen hjælp at hente fra vores regering, der er er så bange for at komme den brede befolkning til undsætning, at de hellere vil brænde tusindvis af donationer af 6.000 kroner af til forkerte borgere, end blot at give lige nøjagtig alle dem der har brug for det en reduktion i de alt for høje energiafgifter.

Dette ville have kommet alle borgere med en elmåler og et gasfyr til gode, men nej, så hellere lave en klassisk socialdemokratisk model, der tager måneder at udarbejde af en masse kolde hænder, og efterfølgende en masse snyd, fejl og kontrol.

Det hele kunne have været ordnet i begyndelsen af året, hvor man så let som ingenting kunne suspendere energiafgifterne med effekt fra andet kvartal. Alene momsen skovler regeringen alt det tabte på energiafgifter ind på. Ubureaukratisk, og til gavn for hele folket, også de arbejdende familier, der faktisk også sidder hårdt i det, kunne det være gjort.

Men hvad kan vi gøre her og nu, udover at suspendere energiafgifterne? Vi står foran en kold og dyr vinter for os alle.

Regeringen kunne begynde med at sikre, at vi kan få øget produktionen af dansk træ. Tusindvis af dansk hjem opvarmes med pillefyr, men de kan se i vejviseren efter levering af træpiller, der allerede nu er en mangelvare.

Regeringens rewildingprojekter, vild skov og naturnationalparker lægger i alle statens skovdistrikter beslag på alt for meget træ, som staten med det samme bør sikre kommer ud og hjælper den trængte frysende befolkning. Det er helt gak, at vi lader så meget træ ligge og rådne i skovbunden i denne tid, hvor der er så hårdt brug for det til landets pillefyr.

Derfor kære regering, kom nu befolkningen til undsætning, det er faktisk jeres vigtigste opgave. I sidder på jeres hænder, og har gjort det alt for længe. Vi har ikke brug for flere dyre checks, der rammer helt skævt, vi har brug handling, og det er nu.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN