30. maj 2024

Køpke: Skattekroner til ældrepleje blev brugt til pjat

I januar skulle regeringen sælge sit såkaldte politiske guldæg – en ældre-reform – til danskerne.

Ca. 2,6 millioner kroner blev der foreløbig brugt for kun at præsentere sit eget regeringsudspil. Det er milevidt fra sund fornuft og uansvarligt over for skatteyderne.

Regeringen burde have holdt et pressemøde, men i stedet valgte regeringen i januar i Fredericia at lave et kæmpe show med komikere, kor og det hele.

Jeg var selv indbudt men måtte melde afbud pga. sygdom. Politiske kolleger kunne efterfølgende fortælle mig at jeg ikke var gået glip af noget.

Et af de dyreste punkter på programmet var halvanden times såkaldt ‘facilitering af dialogproces’. Det kostede skatteyderne 380.000 kroner.

Der er tilsyneladende ingen skam i livet hos regeringen, når der skal bruges skattekroner for at reklamere for egen politik.
Det der er livsnødvendig brug for, er at reducere snak og vise ekstra handling.

Når man fra regeringens side kan bruge så store beløb for bare at fremlægge deres egen politik på ét område er der tilsyneladende økonomiske midler nok i kassen.
Men regeringen burde bruge dem på bedre ældrepleje.

Det store arrangement i Fredericia nåde frem til, at ældreplejen skal kendetegnes ved ord som ‘respekt’ og ’tillid’. For slet ikke at tale om ‘livsglæde’, ‘ordentlighed’ og ‘værdighed’.

Det siger sig selv så intet nyt her.
Men regeringen fik da brugt skattekroner som de ældre ville have mere brug for.

/Jan Køpke Christensen Politiker
Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Aabenraa Kommune. Fhv. MF.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN