17. april 2024

Vi skal støtte en reel energieffektivisering i hjemmene - ikke bare betale folks gas

Hvad vil du helst: Leve af almisser fra staten og tilfældige, politiske idéer eller have styr på din varme i hjemmet de næste mange år?

Selvom debatten om varmechecken jo hurtigt bliver temmelig komisk, er der altså mere på spil. Det handler om værdier – om ideologi. Det handler om, hvordan vi vil bygge vores samfund: Skal vi som borgere være afhængige af statens almisser, eller skal vi tilskyndes til at tage ansvar og klare os selv som de voksne mennesker, vi er?

Vi skal selvfølgelig tage ansvar. Derfor foreslår Konservative netop at give tilskud til en permanent energieffektivisering af hjemmet. Så kan man fortsat klare sig selv og samtidig sikre en grøn omstilling af vores boliger.

Andre vil hellere dele penge ud og lige lukke et hul i regningen hist og her. Men det kan man jo bare ikke stole på. Hvad så næste vinter? Hvad så om to år?

Vi har brug for at bygge vores samfund på ansvarlighed. Vi har brug for langsigtede grønne løsninger. Det er så afgørende, at vi i klimakampen har fokus på, hvad der hjælper permanent.

Energikrisen kradser nu. Det er forståeligt, hvis man kun kan overskue næste lønseddel og næste regning derhjemme. Men som land, som politikere og især som statsministerkandidat er det da afgørende, at vi ser længere frem.

Desuden må målet for vores samfund altid være, at vi som voksne borgere kan klare os selv og tage ansvar. Vi skal ikke leve af statslige almisser. Det er uværdigt at give lommepenge til ansvarlige borgere, når man kunne bruge pengene på at investere langsigtet.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN