26. maj 2022

HolbĂŚk Kommune

Forsvar for offentligt ansatte

Vi skal behandle vores medarbejdere godt. Vi skal rose, nür der er grund til det, og vi skal naturligvis reagere, nür vi hører om ting, der ikke er i orden, og som bør undersøges nÌrmere. Det er Venstres klare holdning, og det var pü det grundlag, at sagen fra Stenhusbakken blev bragt op i Ìldre- og sundhedsudvalget.

I torsdagens udgave af Nordvestnyt harcelerer KB-medlem Mogens Justesen (S) over, at der er reageret pü henvendelse fra borgere, der ikke har følt, at de fik de rette behandling. Der er ikke tale om anonyme henvendelser: Mogens Justesen har selv modtaget en mail, hvor navn, tlf. og mailadr. fremgür. Derudover har der vÌret andre henvendelser enten personligt eller telefonisk til undertegnede, og det er derfor, sagen er taget op. Der er süledes ikke tale om anonyme henvendelser. Det er ikke rimeligt at trykke pü automatpiloten og blot forsvare hver gang, hvis der rent faktisk er begüet fejl, og det tror jeg nu nok, at jeg kan blive enig med Justesen om.

Vi har en masse medarbejdere inden for ĂŚldreomrĂĽdet, der dag og nat gør en stor indsats – oven i købet med risiko for smitte i disse Covid-19-tider. Vi skal sørge for, at de medarbejdere har ordentlige arbejdsvilkĂĽr og en glĂŚde ved at gĂĽ pĂĽ arbejde. De skal ogsĂĽ kunne regne med politisk opbakning.

Det er samtidig et omrüde, hvor det er vigtigt, at der er selvjustits, sü personale, der ikke er klar over, at de er pü arbejde for borgernes skyld først og fremmest, bliver hjulpet til den erkendelse og naturligvis i yderste konsekvens bliver afskediget. Vi vil ikke have sager som dem, vi har set fra Randers og Aarhus. Det sÌtter naturligvis lederne pü en opgave.

Venstre vil til enhver tid reagere pü borgerhenvendelser, som vi vil følge op pü. Ikke for at genere personalet, men for at sikre, at vores borgere für en behandling, som de kan føle sig trygge ved.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN