25. juli 2024

Racistisk symbolpolitik er det sidste, velfærdssamfundet har brug for.

Racistisk symbolpolitik er det sidste, velfærdssamfundet har brug for.

Forleden udtalte Mette Thiesen fra Nye Borgerlige, at man skulle have ret til at afvise en jødisk eller homoseksuel hjemmehjælper. Siden har Pernille Vermund korrigeret, men både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti fastholder stadig retten til at afvise plejepersonale med muslimsk tørklæde. Tilsyneladende skal vi altså oprette et system, hvor man kan vælge kommunale medarbejdere til og fra baseret på fordomme om deres religion eller baggrund.

Jeg har familiemedlemmer der arbejder med at passe ældre danskere. Det er et hårdt og ikke særlig højt lønnet arbejde. Til gengæld er det utrolig vigtigt. Det er muslimer og nogen går med tørklæde andre gør ikke, men de har alle kolleger der gør.
Vi har brug for deres arbejdskraft mere end nogensinde før, og heldigvis er de ældre mennesker glade og taknemmelige for hjælpen – uanset hovedbeklædning eller religiøs baggrund.

Det sidste de ældre, plejepersonalet og vores velfærdssamfund har brug for er mere racistisk symbolpolitik.

Der er brug for løsninger.

Vi kommer nemlig til at mangle både hjemmehjælpere og sygeplejersker i ældreplejen. Radikale Venstre har fremsat en plan, der skal skaffe 17.000 flere ansatte til den nære velfærd. Vi foreslår også en bedre integration og uddannelse til de herboende flygtninge, og at vi kigger til udlandet for at finde arbejdskraft.

Den 1. november skal befolkningen vælge. Jeg håber, de vælger løsninger.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN