19. april 2024

Hvorfor glipper tilliden fra vælgerne?

Det er virkelig gustent sådan som såkaldt ansvarlige partier i disse dage skalter og valter med deres egen troværdighed overfor de vælgere som i tillid valgte af give dem deres stemme.  Når en vælger afgiver sin stemme så er det oftest troværdighed til partiernes ledere som gør den store forskel. Er der høj tillid, så belønnes partier og er troværdigheden mindre flatterende, ja så siver vælgerne. Det er det netop overståede folketingsvalg et rigtig godt eksempel på.

Men vælgere basere også deres stemme på de klare og præcise meldinger som der kommer fra de enkelte partier før valgdagen. Det så man eksempelvis i Mink-skandalen til 20 milliarder kr., hvor alle blå partier, inkl. Moderaterne, før FV22 insisterede på at der naturligvis skal igangsættes en uvildig advokat undersøgelse – og placeres et ansvar for skandalen! Men nu efter valget, hvor Venstres formand Ellemann-Jensen forhandler regering med Socialdemokraterne, er Ellemann gået fra at sige, at der »skal« laves en advokatvurdering til nu at sige, at der »kan« laves en advokatvurdering. Dét er ikke troværdigt at løbe fra løftet om en advokatundersøgelse, bare fordi man har fået øje på en ministerbil!

Mink-skandalen handler om brud på Grundloven, unødig brug af 20 mia. kr. og hundredvis af familier, der har mistet deres eksistensgrundlag. I Danmarksdemokraterne gik vi til valg på at det politiske ansvar skal placeres – og det står vi fast på!

Samme situation kan man opleve i det nye Folketing, hvor Enhedslistens forslag om at nedsætte et kommissorium til undersøgelse af FE- og Samsam-sagen overraskende blev stemt ned. Både Socialdemokratiet og Venstre vil ”pludselig” vente med at tage stilling til en eventuel undersøgelse af den omdiskuterede sag om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), til der er en regering på plads. Hvorfor dog det, når der stadigvæk er massiv flertal til de partier som gik til valg på, at sagerne netop skulle undersøges?

I Danmarksdemokraterne ønsker vi at få udarbejdet FE kommissoriet straks. Uden på nogen måde at være konspiratorisk anlagt, så er det da mærkeligt, at de partier, der nu sidder og forhandler med Mette Frederiksen, pludselig ser meget anderledes på den her sag, end man gjorde før d. 1. november. Det her er jo uafhængigt af en ny regering, da der var jo et klart flertal før valget.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN