15. april 2024

Hvad har Venstre og deres regeringspartnere dog gang i?

Der er kendt for de fleste, at Danmark igennem generationer har skabt vækst og velstand, ved som lille nation, at fremme internationalisering og øge vores samhandel og vareeksport til hele verden. Starten på den danske industrialisering kom med forædling af fødevarer og netop det at kunne byde gode varer til gode priser. Det er generationer siden og i dag fremstår den danske landbrugs- og fødevareproduktion robust og konkurrencedygtig både her på det danske marked, men også på de mange eksportmarkeder.  Den danske fødevareklynge er således ét af landets vigtigste erhverv. I 2022 var eksporten på over 196 MIA  kr. og beskæftiger omkring 180.000 personer i Danmark.

Den styrke er ikke kommet af sig selv. Det har kostet flid, købmandskab og store investeringer at komme så langt. Derfor er vi i Danmarksdemokraterne forundret over at SVM-regeringen – og i særdeleshed Venstre, nu har forelsket sig i en ny rigid Co2-afgift, øremærket de danske producenter af fødevarer.

Hvorfor skal Danmark dog som det eneste land i hele verden nu gå ud med en konkurrencedræbende landbrugsafgift rettet imod de danske landmænd og den forarbejdende fødevareindustri?  Det er jo tudetosset at lille Danmark nu som det eneste land i hele verden skal ødelægge dansk landbrugs konkurrenceevne og tilmed vælte endnu større regninger over på forbrugerne, når de handler ind hos den lokale købmand. Vi forstår det simpelthen ikke!

Vinder miljøet virkelig noget ved at den indenlandske produktion falder og vi så må importere yderligere fødevarer fra udlandet? Vinder miljøet ved at dansk oksekød og grøntsager skal være dyrere at producere og købe?  Nej, dem der vinder det er de udenlandske leverandører. Vi får til gengæld færre danske arbejdspladser, mindre dansk produktion og flere lastbiler med import-varer på køletraileren.

Jeg er således dybt forundret over at Venstres formand, Ellemann-Jensen, i forbindelse med folketingets åbning udtalte, at ”Vi kommer til at få en Co2-afgift på landbruget. Og en del af dén kommer til at være på produktionen”. Det er desværre et historisk svigt det som vi i denne valgperiode oplever og vi vil fæstne vores tillid til at få SVM-regeringen og Venstre væk fra nye skatter på dansk produktion. Lad dog fornuften råde!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN