30. maj 2024

Galimatias med ny afgift på dans og motion!

Af Hans Kristian Skibby, Medlem af Folketinget for Danmarksdemokraterne

De pressede husholdningsbudgetter fylder meget i hverdagen for mange danskere i denne tid. Prisen på alt fra smør til el er stukket helt af. Mange familier oplever, at de har færre penge mellem hænderne til alt det, der ligger ud over det mest nødvendige. Og i en del familier vil man være tvunget til at overveje, hvilke fritidsinteresser, man skal vælge fra på grund af økonomien.

I den situation er det helt galimatias, at skattevæsenet nu vil lægge moms på dans, så det bliver op til 25 procent dyrere for de familier, hvor et eller flere børn går til dans.

I over 40 år har det været sådan, at danseskoler og en række andre fritidsaktiviteter ikke har været belagt med moms. Det har holdt priserne nede, så flere kan være med. Det vil SKAT lave om på, så danseskoler samt yoga- pilates og fitnessinstruktører fra næste år skal opkræve moms, hvilket vil sende prisen i vejret.

For en familie med to forældre, hvor to børn går til dans, vil det have så stor betydning for økonomien, at der måske ikke bliver råd til at gå til dans i fremtiden. Det er hovedløst at man på den måde lægger øgede afgifter på noget, som er sundt og en god interesse for børn og unge – særligt, når man ved, hvor mange fordele, der er ved at være fysisk aktiv. Udover at forebygge og sikre sund livsstil, giver fysisk aktivitet glæde, livskvalitet og fællesskab i foreningsliv. Det er med til at give karakter.

Motion reducerer risikoen for kroniske hjertesygdomme, diabetes og kræft. Også derfor giver det mening, at det skal være relativt billigt at gå til dans – og i det hele taget dyrke motion.

Heldigvis er det ikke SKAT, der bestemmer i Danmark. Det er politikerne og herunder Skatteministeren. Og jeg håber, at mine kolleger her på Christiansborg vil være med til at finde løsninger, der sikrer, at det ikke bliver dyrere for familier og deres børn og unge at være aktive. Det sidste vi har brug for lige nu, er at gøre gode og sunde fritidsinteresser dyrere for danskerne.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN