21. juli 2024

Ja tak til ordentlighed i valgkampen og visioner for Næstved

Valgkampen til dette års kommunalvalg 2021, har snart været i gang i 4 år – og i de kommende måneder vil alle mulige (og umulige) valgløfter, blive luftet selv om ingen ved, om der er penge nok i kommunekassen, der er “frit slaw” i bolledejen.

Vi er, og skal fortsat være 31 byrådsmedlemmer, både erfarende – og nye vil komme til, og skulle vi ikke gøre det ordentligt – en sober valgkamp, uden alt for meget mudderkast. Det er præcis det borgerne i Næstved, slet ikke har brug for. Lad os rykke sammen i bussen, gøre det så godt vi kan, for alle de borgere i kommunen, som har brug for seriøse politikker, der tager ansvar.

Og vi skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med vores egen overbevisning, vi skal stadig være uenige – uenighed er udvikling – men det kan gøres på mange måder.

Vi skal have stillet det skarpeste hold – de kommende 4 år, der afspejler den fantastiske kommune vi bor i. Et hold der rummer forskellighed, faglighed, nogle kommer fra en kulturverden, andre fra erhvervslivet, studerende eller offentligt ansatte – vi har brug for alle – ingen kan undværes. Nogle politikker bor i byen, andre bor på landet – sådan skal det heldigvis være.

Et politisk skarpt hold, som brænder for udvikling og har visioner for kommunen – vi skal samarbejde og lave politik – vores fornemste opgave er at finde løsninger, der er til gavn for borgerne i Næstved Kommune og debattere på en saglig og ordentlig måde.

Man kan godt være uenig på en pæn måde.

Jeg personligt undres over, at tonen hos nogle mennesker er så fjendsk og hård, som tilfældet er, når folk ikke er enige, både her i Sjællandske og på andre sociale medier.
Jeg kunne nævne flere eksempler – ikke mindst når folk debatterer med hinanden, – og det er rigtig ærgerligt, for vi når længst ved gensidig respekt – selvom vi er uenige.

For jeg tror faktisk på, at når debatindlæggene bliver for hadske eller ensidige, så læser vores vælgere dem slet ikke, for det gider de da ikke.

Til gengæld tror jeg borgerne i Næstved kommune, med stor interesse læser konstruktive indlæg, som også godt må være kritiske, der må gerne være lidt kant – vi må hjertens gerne, vise vi er uenige.

Skal vi ikke sammen forsøge at forfine debatkulturen, så vi kan være uenige på er pæn måde ? Så tror jeg vi når meget længere. Specielt hvis man kæmper for en sag, der er ganske særlig.

Rigtig god og ordentlig valgkamp til alle, uanset partifarve eller overbevisning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN