23. maj 2022

HalsnĂŚs Kommune

Tisvilde Hegn skal ikke indhegnes

Anja Rosengreen (SF) kritiserer et høringsbrev, som kommunen har sendt til Naturstyrelsen. Hun synes, at det er for kritisk og bekymrende. Det synes vi ikke i socialdemokratiet. Og de fleste af de ting, som SF gĂĽr ind for – nemlig at bevare naturomrĂĽderne, bliver jo netop anført i høringsbrevet.

I høringsbrevet stür der, at HalsnÌs Kommune vÌrdsÌtter regeringens fokus pü at sikre og forbedre naturen i HalsnÌs Kommune. Men der stür ogsü i høringssvaret, at vi er imod initiativets planer om at skabe større indhegninger af den frie natur.

Vi er jo ikke imod at vi fĂĽr en naturnationalpark. Men i loven og lovbemĂŚrkningerne stĂĽr der intet om, at disse naturparker skal indeholde hegning af vildtlevende dyr. TvĂŚrtimod er der vide rammer for, hvordan den enkelte naturpark kan indrettes.

Derfor gør vi allerede nu Naturstyrelsen opmÌrksom pü, at hvis de vÌlger Tisvilde Hegn, sü skal det følges op af en tÌt dialog med kommunerne om indretningen.

Vores indspark er, at store udsatte planteĂŚdere (som fx elge og vildheste) bag 2½ meter høje hegn er “no go”, fordi det er vigtigt, at bĂĽde dyr og mennesker skal kunne bevĂŚge sig frit. Vi er ikke imod fĂĽr og kvĂŚg bag klassisk kreaturhegn enkelte steder, hvor lysĂĽbne omrĂĽder skal holdes fri for skovvĂŚkst (som der fx er nu pĂĽ mindre dele af skydeterrĂŚnet), men vildtlevende dyr skal ikke hegnes inde.

IndlĂŚg pĂĽ vegne af socialdemokraterne, Torben Hedelund, (byrĂĽdsmedlem)


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN