20. maj 2024

S, RV og EL: Frederiksberg skal være VILDERE

92 kommuner i Danmark sætter turbo på arbejdet for mere vild natur og biodiversitet. De har meldt sig til Miljøministeriets landsdækkende konkurrence og kampagne “Danmarks VILDESTE kommune”, som går ud på, at kommuner udvikler vilde og kreative idéer til at løfte Danmarks vilde natur og biodiversitet. Alle store byer i Danmark er med.

Derfor har Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten foreslået, at Frederiksberg også skulle være en VILD kommune. Men et flertal bestående af Konservative og Venstre stemte imod forslaget, og Frederiksberg er dermed en af i alt kun seks kommuner, som står udenfor. Det er enormt ærgerligt!

Corona-krisen har netop vist, hvor meget det betyder for vores borgere at komme ud i naturen og få nye kræfter. Den natur, som er tæt på, hvor vi bor, og som gør en forskel for os i dagligdagen. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening har naturen aldrig været mere presset. Derfor skal vi løbende skabe flere grønne og vilde områder ved bl.a. at tænke bynatur sammen med klimasikring og på lang sigt genåbne Ladegårdsåen og her skabe mere natur mellem Frederiksberg og Nørrebro.

Men nu og her er der flere områder og projekter – store som små – hvor vild natur kan indtænkes i vores by. Derfor arbejder Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten videre med Frederiksberg som en VILD kommune, og vi håber, at så mange som muligt vil være med.

Har du en VILD idé til, hvad man som privat eller virksomhed kan gøre for at få mere natur og biodiversitet på Frederiksbergs, så skriv til os på wibroe@frederiksberg.dk, Lone@loklindt.dk eller thygee@frederiksberg.dk. Vi glæder os meget til at høre dine VILDE idéer.

Af Gunvor Wibroe (S), Lone Loklindt (RV) og Thyge Enevoldsen (EL), byrådsmedlemmer


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN