28. maj 2022

Greve Kommune

Beskyt elevernes frie skolevalg

Et flertal pü Christiansborg har besluttet en ny model for fordeling af gymnasieelever. Nu er det frie valg ikke lÌngere i højsÌdet. Fremover er det i stedet dine forÌldres indkomst der afgør, hvor du für lov at gü i skole.

Det lyder absurd, men det er desvĂŚrre sandt. Fremover vil Greve Gymnasium blive lagt ind i en “fordelingszone” med Ishøj, Brøndby, Albertslund, Høje-Taastrup, Rødovre, Glostrup og Brøndby.

Og da der i dag – ifølge folketingsflertallet bag aftalen – er for mange elever pĂĽ Greve Gymnasium hvis forĂŚldre har en pĂŚn løn, skal fremtidige elever tvangsfordeles ud pĂĽ gymnasier i de andre kommuner.

Helt konkret vil det betyde, at en tømrermester fra Karlslunde risikerer, at hans datter ikke kan komme pü Greve Gymnasium, men i stedet skal gü pü NEXT Sydkysten Gymnasium i Ishøj. Her har man i øvrigt oplevet elevflugt og har en elevsammensÌtning hvor nÌsten 80% har ikke-vestlig baggrund.

Det er pü ingen müde fair, at det frie valg for elever i Greve skal indskrÌnkes pü den müde. Selvfølgelig skal vi afhjÌlpe problemerne med de gymnasier med en for stor koncentration af ikke-vestlige indvandrere, men vi skal ikke gøre det ved, at tvinge elever fra Greve til at bruge en time med offentlig transport for at komme til Vestskoven Gymnasium i Albertslund.

For Venstre er det den helt forkerte retning at gü i. Det er ikke forÌldrenes pengepung der skal afgøre, hvor du gür i skole. Det er dig selv, der skal trÌffe den beslutning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN