28. maj 2022

Faaborg-Midtfyn Kommune

Kommunens virksomheder fortjener et rigtigt erhvervskontor

Af Ole Pedersen og John Mogensen, kandidater for Lokallisten i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kigger man pĂĽ Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside, sĂĽ findes der allerede et erhvervskontor. Men i virkeligheden bestĂĽr det bare af en enkelt erhvervskonsulent. Det er slet ikke specielt synligt – hverken pĂĽ hjemmesiden, kommunens Facebook, LinkedIn, nyhedsbreve eller ude i virksomhederne. Det mener vi i Lokallisten, at der skal gøres noget ved.

I en kommune af Faaborg-Midtfyns størrelse kører vi mandskabsmĂŚssigt med rumpen i vandskorpen. Erhvervskonsulenten kan vĂŚre nok sĂĽ god, men det er ikke nok til at skabe den synlighed og effekt, som man – bĂĽde borgere, politikere og virksomheder – gerne ser.

Lokallisten mener, at hvis kommunen skal blive endnu mere attraktiv, og hvis vi skal have et bedre erhvervsklima, sĂĽ skal erhvervskontoret opgraderes kraftigt, og det skal ud af rĂĽdhuset. Erhvervskontoret skal vĂŚre virksomhedernes eget. Igen. Som dengang det lĂĽ i Faaborg-Midtfyn ErhvervsrĂĽds regi.

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd er tænkt som erhvervslivets ”talerør” i forhold til kommunen, altså os politikerne og administrationen. Hvis de skal blive mere synlige erhvervspolitisk og skal leve op til deres vision om at styrke erhvervsklimaet og erhvervslivet, så skal erhvervskontoret tilbage til dem.

Lokallisten gĂĽr ind for, at der skal ansĂŚttes flere erhvervskonsulenter og en rigtig erhvervschef (ĂŠn, der arbejder 110 procent af sin tid med erhverv). I ErhvervsrĂĽdet bliver konsulenterne virksomhedernes egne og ikke bare nogen fra kommunen.

Det er en billig løsning for kommunen. Det skaber større synlighed – både om den hjælp og støtte, man kan få, og i forhold til at synliggøre kommunen som erhvervskommune og den erhvervspolitiske indsats.

Lokalisten mener, at kommunalbestyrelsen, som før, kan indgü en kontrakt med erhvervsrüdet, sü man sikrer effekt for pengene. Som før skal der naturligvis ogsü vÌre et tÌt samarbejde med de kommunale forvaltninger. Og internt i forvaltningerne skal man naturligvis ikke bare samarbejde, men ogsü sikre en koordineret indsats.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN