30. maj 2024

Kronjylland Alliancen - Sådan får Randers penge til en Østbro

Århus og Aalborg har fundet ud af hvordan man får Statslige midler til bedre Infrastruktur. I Århus kalder man det verdens bedste Lobbyarbejde. I Aalborg har de Aalborg Alliancen/Kommission, og ens for begge Kommuner er at de har forstået at skabe alliancer og ligge det rigtige tryk på regeringen og folketinget. I Randers kører Kommunen og Borgmesteren solo.
Århus har de Marselis tunnelen, et projekt til 2,7 mia. kr. man kender ikke den interne rente, og Kommunen ligger sammen med Havnen 600 mio. kr. svarende til 22,2% i medfinansiering af Statens projekt.
Aalborg får de 3 Limfjordsforbindelse til 7 mia kr. levere 600 mio. kr. svarende til 8,6% og projektet her forrentes med 3,5% (På grænsen til diskontorenten)
Det er altså ikke fordi deres projekter er bedre, tværtimod. De har bare forstået at skabe alliancer.
Det er heldigvis ikke forbi for Randers. Østbroen, liste til Kv21, vil skabe Kronjyllandalliancen, og i samarbejde, søge Staten om den fripulje på 3,4 mia. kr. hvoraf kriterierne er bl.a. omfartsveje og binde by og land sammen. TJEK
Det betyder at hvis Randers Kommer med 100 mio. kr. i medfinansiering af Østbroen så svarer det til 10% af anlægssummen for en Komplet 14 km omfartsvej/Ringvej fra E45 i nord til E45 i syd.
Husk at stemme rigtigt til KV21 valget. Østbroen er vejen frem.
Stem Liste Q

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN