20. juli 2024

Er mindestenen- og ankeret ikke ”for de faldne” – Med Byen til vandet er monumenterne selv faldne

Debatindlæg af Erik Bo Andersen, Borgmesterkandidat for Østbroen – liste til KV21

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.

I Randers hylder vi alle dem som har gjort en indsats for Danmark. Vi gør det i frihedens navn, så vi kan leve trygt og godt, og velvidende at nogen, deres familier og venner har betalt den ultimative pris.

Vi gør det med ære og dybeste respekt.

Fejringen sker bl.a. ved mindeankeret og mindestenen ved Randers Havn.

Mindeankeret blev sat d. 29. august 1968, og mindestenen blev afsløret 5 september 2018.

Det blev også behørigt fejret med prompt og pragt af Kommunen og Borgmester i år.

Men hov – Mindestenen og mindeankeret har sin placering ved Randers Havn. På en placering som Kommunen, og nuværende Byråd har vedtaget andre planer for i form af deres Flodbyen Randers, eller Byen til Vandet, eller hvad vi efterhånden skal kalde det. (måske byen ved regnvandsbassinet)

Så er mindeankeret og mindestenen faldne? Ja siger Kommune og nuværende Byråd.

For Kommunen, Borgmesteren og det nuværende Byråd har andre planer. Planer som vil få store konsekvenser for mindeankeret, mindestenen og som vil betyde at de skal fjernes til fordel for hotel og passage?

Var du som borger klar over det? Hvad siger vores borgere og ikke mindst veteraner og soldater til det? Hvad siger deres familier og venner til dem vi hylder og minder?

Kig på Kommunens planer, se det med egne øjne, og træf et klart valg.

Vi i Østbroen har den dybeste anerkendelse og respekt for vores veteraner, soldater, deres familier og venner og vi ønsker en bevarelse af traditioner, og ønsker mindeanker og mindesten fastholdt på nuværende placering.

Østbroen ønsker at fortsætte det gode arbejde der er gjort for Kommunens veteraner, så vi fortsat kan være blandt de førende kommuner indenfor veteranområdet.

Byen ved Regnvandsbassinet er en kæmpe Ommer, så lad os få respekten tilbage.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN