20. april 2024

Den store kronjyske Julequiz: Hvor finder vi en anstændig Chefredaktør for Amtsavisen

I Amtsavisens leder 08.12.2021 kommer Chefredaktør Axel Præstmark med et hidtil uset personangreb på Christina Kjærsgaard, fordi hun har valgt at stå ved det hun sagde før, under og efter valgkampen til sine vælgere.

Hvad er det for et demokrati Chefredaktøren ønsker. 

Jo ifølge teksten i hans leder, så overtrumfer partifarven alt. Total lige meget med personlig integritet eller troværdighed. Hvis man har fået rigtig mange personlige stemmer på hvad man har sagt og gjort, så betyder det åbenbart intet i hr. Præstmarks lommebog. Og uanset hvilke interne konflikter der er i partierne, så mener chefredaktøren, at man er bundet og må acceptere pistoler for panden og arme bundet på ryggen, og bare agere stemmekvæg stik imod sin overbevisning.

Præstmark bruger så sin leder på en utilset sviner, der er så grov og nedladende, og han mener åbenbart, at det er kronjyllands helt stor julequiz. Hr. Præstmark, det er dig der er en julejoke.

Chefredaktørens egne journalister har taget en anden og mere nøgternt vinkel, og på passende vis forsøgt at afdække en del af problematikken, og skrevet, at det handler om troværdighed, og på hvorfor det er gået som det er gået.

Men lad os så tage fat i kernen Hr. Præstmark:

Hvad blev der sagt før, under og efter valgkampen. I jeres avis, har i selv skrevet om det. I har selv afdækket at Konservative spillede på to heste i brospørgsmålet, og udmeldinger fra Konservative, om at der var højt til loftet. Og I randersidag fra 19. april 2021 RANDERSiDAG.dk » Konservative offentliggøre kandidatliste til KV21 skrives følgende Citat

Østbro eller klimabro?
I Det Konservative Folkeparti er der højt til loftet. I både bestyrelsen og blandt vores trofaste vælgerskare er der både Østbro- og Klimabro-tilhængere.
Med den seneste fordobling af repræsentationen i Randers
Byråd, med Christina Kjærsgaard på holdet, er begge sider af sagen ligeså repræsenteret.
I partiforeningen og bestyrelsen diskuteres infrastrukturdilemmaer ofte, og det vil de blive ved med, siger Marc Reseke.”

Vi snakker altså om ½ år før valget, der er meldingen klar. Stem på en Konservativ, vi fagner begge broer.

Det er præcis det samme lige før valgkampen, i valgkampen, i materialer rund delt, annoncer, sociale medier m.v. men…………………. Hvad sker der så på valgnatten, mens der mangler 1/3 del af stemmerne optalte, der konstituerer Konservative med Daniel Madié i spidsen sig med at det er Klimabroen man ønsker. Det til trods for at 2.985 stemmer, svarende til 53,4% af stemmerne i C er gået til kandidater der ønsker en Østbro (Kun ud fra kandidattestens resultater) Og det sker uden at vide hvor mange mandater man har og hvem af personer der overhovedet kommer i Byrådet.

Hvem er det der har ændret aftaler og holdning? Hvem er forhandleren?

Hvem er det så der er utroværdig? Hvem tvinger sine egne til at gå imod sine vælgere og skrive under på en konstitueringsaftale, der siger det stik modsatte af, hvad man er gået til valg på. Hvem er det?

Det kan siges kort. Det er ikke Christina Kjærsgaard. Nej hun er lavet at et stof der hedder troværdighed og hæderlighed. Måske chefredaktøren kunne google det, og finde dens betydning frem for partifarve og pistoler for panden. En passende undskyldning vil være på sin plads.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN