30. maj 2024

De borgerlige partier i Randers tilbudt Borgmesterposten og takkede nej tak for i stedet at pege på en Rød Borgmester

Randers kunne have vågnet op til en ny Borgmester, men inden de sidste 5 store valgsteder i Randers midtby var optalte, opstillede S, SF, Radikale Venstre, DF, Venstre og Konservative en fælles konstituerings-aftale, der satte Socialdemokraten Torben Hansen i Borgmesterstolen for yderligere 4 år.

12 Borgerlige stemmer sætter Socialdemokratiet på magten i Randers. Hvorfor?

De 3 store Borgerlige partier resignerer, vel at mærke inden valgresultatet er endeligt, og uden at have afsøgt muligheden for at skabe et blåt flertal.

For havde de det, så havde de haft et alternativt flertal bag sig, I løbet af valgnatten blev dette alternative tilbud præsenteret for både Konservative og Venstre, med besked om, at de selv kunne aftale indbyrdes om, hvem der skulle have borgmesterkæde om halsen.

Til trods for denne gyldne mulighed for en borgerlig Borgmester, så er ønsket om at holde Østbroen, Ny Borgerlige, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten, alle nej tak Klimabro, med ca. 15.000 borgere i ryggen, uden for indflydelse åbenlyst større end at kunne føre borgerlig politik fra en borgmesterpost.

Handler dette mere om kødben end politik for borgerne i Randers?

Konstitueringspartierne vælger bevist og åbenlyst at fastholde en meget problematisk og u igennem arbejdet Klimabro, der fortsat splitter Byrådet i de næste 4 år (mindst), foruden at overhøre 15.000 stemmeberettigede borgere, man åbenlyst er total ligeglade med, i stedet for et bredt samarbejde i Byrådet om en Østbro løsning man kan enes om.

Randers har fortjent bedre, og borgerne i Randers har fortjent at blive lyttet til.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN