Østbroen stemte imod forslaget om at igangsætte planlægningen for en varmecentral i Assentoft. Det er bemærkelsesværdigt, at der er modstand mod et projekt, der kan sikre grøn og stabil varmeforsyning – især når fjernvarme allerede er blevet en succes i både Romalt og Over Hornbæk, hvor det har skabt værdi og glæde for borgerne.
Verdo har ansøgt om at etablere en midlertidig elkedel og på sigt en varmecentral med en 33 meter høj akkumuleringstank. Kritikken har blandt andet fokuseret på akkumuleringstankens højde, som Peter Møller Kjeldsen har bemærket kun er 1,8 meter lavere end Rundetårn og markant højere end de 13,5 meter, der er tilladt i den eksisterende lokalplan. Dette bør ikke skygge for, at fjernvarme er en vigtig løsning, der både kan gøre os uafhængige af Putins gas og understøtte den grønne omstilling.
Modstanden fra Østbroen vækker spørgsmål: Skal Assentoft stå uden fjernvarme, når resten af Randers-området allerede oplever fordelene? I Romalt og Over Hornbæk er fjernvarmen næsten udbredt til alle, og borgerne har fået en stabil, økonomisk og klimavenlig løsning, der styrker lokalområdets fremtid. Hvorfor skal Assentoft ikke have samme mulighed?
Venstre står fast på, at vi skal handle for at sikre vores egen energiforsyning. Fjernvarme er en del af løsningen, og det er vigtigt, at vi tager dialogen om projektets konkrete udformning – men det må ikke ende med en afvisning, der efterlader Assentoft uden moderne og bæredygtig varmeforsyning.
Jeg opfordrer derfor Byrådet til at se ud over den kortsigtede kritik og træffe en beslutning, der sikrer Assentoft en fremtid som en del af Danmarks grønne og fossiluafhængige fremtid.