19. juni 2024

Vi er langt fra i mål med sikre skoleveje i Aarhus

Venstre i Aarhus ønsker at få kortlagt de skoler i Aarhus, der har de største udfordringer med usikre skoleveje.

For efterhånden lang tid siden blev jeg kontaktet af en forældregruppe, der var rigtig bekymrede. For på Holmstrupgårdvej, der forbinder Brabrand og Tilst, bliver der kørt stærkt. Rigtig stærkt. Også selvom vejen betjener både en skole, en spejderhytte og snart også en daginstitution. Det gør forældrene i området rigtig nervøse – og de føler ikke, at de trygt kan sende deres børn afsted om morgenen. Forældrene bad derfor om byrådets hjælp til at få etableret en rundkørsel ved Holmstrupgårdvej, så bilerne kunne komme ned i fart.

Derfor gik Venstre til budgetforhandlingerne med et stort fokus på sikre skoleveje i Aarhus. Heldigvis var der et politisk flertal, der var enige med os i, at vores børn skal kunne gå og cykle trygt i skole. Derfor får Holmstrupgårdvej nu en rundkørsel, der kan afhjælpe den tunge trafik i området. Det er vi i Venstre enormt glade for og meget tilfredse med. For det er en super vigtig dagsorden – derfor vil jeg sige tak til de forældre og andre engagerede, der har stået fast på, at byrådet måtte forholde sig til denne problematik. Det er ildsjæle som jer, der er med til at skabe forandringer i vores by.

Selvom rundkørslen ved Holmstrupgårdvej i sig selv er en lokal milepæl i det vestlige Aarhus, så er vi dog langt fra i mål med denne dagsorden. Ved årets budgetforhandlinger fik vi for alvor sat fokus på sikre skoleveje i Aarhus – nu skal vi fastholde og forstærke det fokus, så det ikke kun er i Brabrand/Tilst men i hele Aarhus, at det er trygt at færdes. I de seneste uger har flere aarhusianske skoler været ude at sige, at der også i deres lokalområde er usikre skoleveje. Blandt flere kan bla. nævnes skoler i Malling, Viby og Skødstrup, der signalerer utryghed omkring deres skoleveje og børnenes sikkerhed.

Det er naturligvis hverken holdbart eller acceptabelt. Derfor skal vi fremover have et endnu større fokus på de faktorer, vi ved er de primære til de usikre skoleveje: Vanvidsbilisme, de mange biler på skolevejene og den generelle infrastruktur. I Venstre har vi en ambition om, at alle skoleveje i Aarhus skal være sikre. Derfor ser vi gerne, at kommunen får kortlagt hvilke af vores 47 kommunale skoler, der har størst udfordringer med sikre skoleveje – en såkaldt skolevejsanalyse. Herefter skal vi se på løsninger, der er tilpasset det enkelte sted, den enkelte udfordring og den enkelte skolevej. På denne måde skal hver eneste skolevej i Aarhus blive sikker og tryg at færdes på.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN