20. april 2024

Lukke skoler, selvfølgelig ikke …

Men vi har en fælles opgave foran os. Skolen skal nemlig klart udvikles, så forældrene igen gider at benytte deres egen lokale skole, det i størst mulig grad – ellers lukker skolen jo sig selv. Hvad kan Hyllinge og skoleledelsen så evt. selv gøre – for at skolen igen bliver en attraktiv, virkelig fed og fantastisk skole at gå på? Kom endelig med jeres forslag og lad os sammen finde ud af, hvad der gør jeres lokalområde særligt, og hvad det er for en skole I drømmer om?

At lukke skoler i landområderne er, i min optik, en helt forfejlet strategi. Det er jo nu, at flytter folk ud af de store byer, fx fra København, for at finde billige boliger og det gode liv på landet. Og i Socialdemokratiet arbejder vi jo netop med vores nærhedsreform: “Nærheden Tilbage”, og i Næstved står der skrevet i vores eget valgprogram: at “det gode liv på landet, ikke bare skal være noget, der var engang”. Så selvfølgelig skal vi ikke smadre vores mindre bysamfund og det gode liv på landet.

Hvis et skoletilbud synes for dårligt, så hjælper vi selvfølgelig skolen og området med at skabe nye gode visioner, til gavn for en fælles kommune i udvikling. Desuden skal vi, fremadrettet, tænke i langt klogere bosætning. Mange af vores landområder skriger på hjælp til udvikling, dertil kan vi politisk, med fordel, tænke i kloge kvadratmeter. Vi skal udvikle og understøtte boligmasse, og skabe nye byområder, også i ude på landet – så vi på den måde kan fylde alle vores nuværende skoler og børneinstitutioner op med glade børn.

Politisk bør vi ikke selv være skyld i familiernes flugt fra landsbyerne. Næstved kommune er selvfølgelig stor, men er sgu alt for lille – til så store forskelle. Vi må hjælpes ad, forældre, politikere og administration, så vi sammen kan skabe en sammenhængende kommune, med vækst og udvikling i hele Næstved – i både land og by.

©️PevibaFoto

(Debatindlægget er bragt i Sjællandske d. 8. Sept. 2021)


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN