30. maj 2024

Tak for Horsens Pride

Da en glad stemme, pludselig råbte “Jeg skal giftes!”, jublede vi selvfølgelig alle sammen, også os der ikke vidste hvem vi jublede for. For den spontane inderlighed passede bare perfekt ind i det fællesskab, som blev fejret i Horsens Pride parade i lørdags. At det var en ganske særlig dag, blev tydeligt allerede da vi stod af toget på Horsens Banegård. For der var kø til toilettet, og den bestod kun af folk som skulle sminkes eller i festtøjet, og strømmen af regnbuefarvede mennesker gik støt i retning af Platform K – facilitator og udgangspunkt for den første Horsens Pride parade nogensinde.

Her var der hundredvis af mennesker der summede i forventningens glæde, LGBTQ+ personer i selskab med venner, familie og andre som de elsker, regnbuefamilier i alle mulige kombinationer, og mennesker der som jeg selv, simpelthen ønsker at markere respekt for alle menneskers ret til at leve i den kønslige identitet som er deres.

Jeg har selv fulgt flere gode venners rejse, fra usikre unge mennesker der ikke vidste hvordan de kunne leve, til stærke og selvbevidste individer der lever, som de har brug for at leve, fremfor som deres omverden syntes de burde leve. Det har været hårdt, og jeg ønsker for vores fælles fremtid at det bliver lettere.

Men hvis der er guld for enden af regnbuen, så sluttede den i Horsens i lørdags. For da paraden satte i gang, og den i adstadigt tempo bevægede sig igennem byens hjerte, blev jeg slået af den glæde og imødekommenhed jeg så i ansigterne på de mennesker vi passerede, på gaden, i vinduerne og på altanerne. Billedet på en by der omfavner sin egen mangfoldighed, der føler stolthed over alt det den kan rumme.

Tak til ildsjælene der leverede ide, initiativ og energi, tak til Platform K for at være grobund for al den kærlighed, og tak til alle deltagere for det håb og den optimisme jeg føler på fællesskabets vegne, efter at have gået med jer i den første Pride parade i Horsens’ historie. Tak også til byens borgmester Peter Sørensen for både deltagelse og for at iklæde sig i pridefarverne.Og stort held og lykke til de mennesker som nu skal giftes, og kan skrive lørdag den 3. september som deres forlovelsesdag.

Bragt i Horsens Folkeblad 5. september 2022 https://hsfo.dk/artikel/hvis-der-er-guld-for-enden-af-regnbuen-s%C3%A5-sluttede-den-i-horsens-i-l%C3%B8rdags-tak-for-horsens-pride


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN