17. april 2024

Familierne betaler for meget i skat

SKAT Det er tid til at give familierne fuldt finansierede skattelettelser.

SKAT Det er kun rimeligt, at familier i Lyngby-Taarbæk kommune får lov at beholde flere af deres egne penge selv. Skattepolitik er værdipolitik, og vi vil lade familierne bestemme mere over deres egen hverdag.

Derfor har vi præsenteret en fuldt finansieret skatteplan, der letter skatter og afgifter med ca. 40 milliarder kroner frem mod 2030. Det giver familierne mere luft i budgettet.

Her i Lyngby-Taarbæk kommune betaler mange familier rigtig meget i skat. Spørger du os konservative, skal hårdt arbejde belønnes – ikke beskattes. Det er derfor, at vi vil lette skatten markant.

Vi afsætter bl.a. 7,1 milliarder kroner til at hæve beskæftigelsesfradraget, så man kan beholde en større del af sin løn selv. Dermed vil alle, der står op og kører på arbejde, få en skattelettelse.

Vi vil bl.a. også fjerne topskatten, der er en skat på flid og arbejdsomhed. Det giver ikke mening, at man skal straffes for at lægge en ekstra indsats, og derfor har vi fundet pengene til at afskaffe den helt.

Vi vil også afskaffe arveafgiften. For det første er det ufølsomt, at staten stikker snablen ned i kassen og vil have sin del, når et familiemedlem går bort. Det er svært nok at dele et bo i forvejen.

Men det er simpelthen heller ikke rimeligt, at man lige skal pålægges en ekstra afgift, blot fordi man har sat noget til side til sine efterladte. Penge, som man altså har betalt skat af én gang.

Derudover vil vi indføre lavere registreringsafgift på elbiler, sænker selskabsskatten og elafgiften. Alt sammen for at lade familierne beholde flere penge selv og sikre virksomhederne mere arbejdskraft, så de kan skabe den vækst, der er nødvendig for at opretholde vores velfærdssamfund.

Efter tre år med en regering, der har gjort det mere attraktivt at stå uden for arbejdsmarkedet, er det for alvor tid til et kursskifte og belønne arbejdsomhed og flid.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN