19. juni 2024

En mere grøn og bæredygtig kommune

År efter år gør WWF Verdensnaturfonden os opmærksomme på, at vi forbruger og opbruger de naturressourcer, som kloden har til rådighed. Overfiskeri er kun et enkelt eksempel på, at vi slider på vores egen planet.

Vi ser og oplever massive klimaforandringer i verden, også i Europa og i Danmark. Tørke spreder sig fra Afrika, og regnsæsonen bliver længere og længere. Vores massive udledning af CO2 giver massive udfordringer.

Jeg tror på økologi. Men jeg tror endnu mere på bæredygtighed. Vi svigter klimaet og kloden, hvis vi ophøjer økologi til en religion. Det giver for eksempel ingen mening at importere økologiske tomater hertil fra Spanien, hvis vi kunne skåne klimaet mere ved at bruge traditionelt dyrkede tomater fra Danmark. Vi bliver nødt til at tænke gode intentioner sammen med fornuft og at se klimaaftrykket på de beslutninger, vi træffer.

Derfor er det vigtigt, at vi i alt, hvad vi arbejder med, tænker bæredygtighed ind som et grundvilkår. Tårnby og Region Hovedstaden har et ansvar som arbejdsgiver, arbejdsplads og indkøber, men også som forbruger og offentlig myndighed. Og Tårnby og Region Hovedstaden har et ansvar for de kommende generationer. Mit mål er at vi overdrager jorden lidt mere grøn og bæredygtig – end vi selv overtog den fra vores forældre.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN