20. april 2024

Fra køn til intetkøn

Nu sker det. Kønsneutral omgangstone på rådhuset i København. Der bliver sikkert nogle tale bumps undervejs i den proces.Skal man være forarget, begejstret eller bare tænke ´Nå`?
Tanken at anerkende et – formodentligt – mindretal blandt borgere med denne gestus vil teste flertallets evne til at imødekomme en forandring.Hvad skal det gøre godt for tænker man?I min optik; ingenting. Det er en handling, som ikke burde være nødvendigt. Jeg husker ifm. Pride Parade i København i år, hvor en forening afviste at deltage. De er LGBTQ+, men anser nu Pride’n som overskruet.Det eneste de ønsker som menneske er at være anerkendt, med deres sexualitet in mende. De har ikke brug for storskærms oplysning.
På den anden side, Skader det nogen at vi bliver intetkøn?Forandring provokerer altid den store homogene gruppe af borgere. Jeg tillige. Men jeg bider mig også i læben. Tænk sig at nogen bruger tid på at det skal være nutid og fremtid.
Jeg tyr til Star Trek med deres intetkøns væsener, for at fange en forståelse. Så kan jeg klappe hesten og finde ro. Det går nok. Men jeg tænker alligevel…
Jeg er vokset op med ‘Negerkongen’ i Pippi med flere, og har aldrig tænkt på at det skulle være racistisk med alt det som følger med. Jeg så det nærmere som en eksotisk anerkendelse.Negerkonge blev så til Sydhavskongen.Den sidste opdatering hertil må være “Farvet Formenneske”Om 20 år hedder det “Android Suprime” – en Robot.God søndag.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN