30. maj 2024

Forventningens glæde, skuffede håb

Af tiltalte, byrådsmedlem for Beboerlisten, Bjarne Overmark.

Amtsavisen har i en række artikler skabt forventningens glæde hos visse læsere om at anklagemyndigheden får mig idømt fængselsstraf d. 20.12.2021 med den følge, at jeg ryger ud af byrådet, hvilket helt sikkert vil få smilet frem – efter mange års irriterende modgang – hos nogle enkelte borgere i Randers Kommune.

I den forbindelse har Amtsavisen trukket “juridiske eksperter” frem, som tilsyneladende ikke er belastet af for meget viden om de faktiske forhold.

Amtsavisen profetier kan give anledning til mange skuffelser hos en lille fejloplyst skare af læsere.

På den anden side: Måske skulle jeg have taget i mod politiets tilbud om at slippe ud af sagen mod at betale en bøde på kr. 10.000,- (og dermed undgå trusler om at blive tvunget ud af byrådet) – men dum som jeg er, sagde jeg nej tak og bad i stedet om en folkeoplysende retssag.

En sådan lidt fejg løsning, ville jo have afskåret Amtsavisen og andre fra den gysende og frydefulde forventning om, at jeg i forbindelse med tiltalen bliver i dømt fængselsstraf og af den grund kunne dele af forvaltningen samt ikke mindst skiftende borgmestre ånde lettet op.

Kan Amtsavisen ikke spørge de juridiske eksperter, som avisen er i kontakt med, om det vil være sædvanligt og lovligt at kræve fængselsstraf til en borger, som udenretligt er tilbudt at “slippe” med en bødestraf på kr. 10.000,-?

Svaret kan også indebære skuffelse hos de af mine venner, som allerede – opildnet af Amtsavisens skriverier – ser frem til, at spille kort sammen med arrestforvareren og mig, mens vi spiser flæskesteg og pølse ligesom i Matador, da grisehandler Larsen ryger i boksen for at gøre lidt grin med Hitler.

Nu vi er ved spørgsmål til Amtsavisen: Er Amtsavisen blevet tiltalt for allerede d. 27.6.2019 i en artikel at “oute” Rene Fensmark, en på daværende tidspunkt lidt modstræbende, uskyldig – men af forvaltningen forfulgt – pædagogmedhjælper?

Det kan være, der kommer flere spørgsmål, men garnnøglet skal trævles langsomt op.

Borgere der ønsker at høre om dengang i 1998-2000, hvor Amtsavisen og byrådsflertallet havde gang i Danmarksmesterskaberne i 180 graders vendinger, opfordres til at komme til mit foredrag om perioden 1990-2000 fredag d 3.9.2021 kl 16.00 – her er tidligere journalist på JyllandsPosten Henrik Særmark-Thomsen, inviteret som gæstesolist samtidig med at der på dagen lanceres et genoptryk af Henriks kapitel i Magtens Bog om den store personaleskandale i Randers.

Men inden da holdet jeg et foredrag fredag d. 27.8.2021 kl 16.00 om de begivenhedsrige år 1980-1990.

Håber mange vil lade sig berige af min folkeoplysende virksomhed.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN