21. juli 2024

Hvad med dagpengene?

Mens de fleste af de blå partier, nu er kommet til den konklusion at Arne Pensionen skal bevares efter et valg, ikke fordi de synes den skal være der, men fordi de klogeligt har indset at der nok også et flertal efter valget for at kunne trække sig værdigt tilbage efter et langt og hårdt arbejdsliv.

Men lur mig hvis de blå partier vinder bliver den afskaffet, nøjagtigt som det gik med efterlønnen, derfor kæmper jeg videre for Bj-Arne pensionen.

For at sikre et robust dagpenge system er det vigtigt at så mange lønmodtager som muligt melder sig ind i en A-kasse for at sikre solidariteten mellem dem, der har både lave og høje lønninger, men også for de brancher der bærer en højere risiko for at blive ledige. Dagpenge dækningen på de 90% af lønnen er ikke reel for de fleste, mange som fx metalarbejdere, dækker dagpengene kun halvdelen af løntabet ved ledighed.

Derfor har vi også hævet dagpengene ved ledighed de første 3 måneder med 3.600 kr. om måneden, det synes vi er klogt og sikre at folk ikke melder sig ud af A-kassen eller laver individuelle løsninger som skader solidariteten.

Jeg kunne godt tænke mig om de blå partier og Moderaterne vil give en garanti for at de ikke vil rulle den forbedring tilbage, jeg spørger alle fordi både de Konservative og Venstre har meldt negativt ud. Jeg ved der er rigtig mange lønmodtagere, dr gerne vil vide hvor i står, sporene skræmmer i har før sagt vi rører ikke dagpengene, men det gjorde i først de supplerende dagpenge, så halveringen af dagpengene og endelig massakren på efterlønnen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN