21. juli 2024

Hvem betaler for velfærden?

Ja, dette spørgsmål burde de røde partier på Christiansborg svare på. Der er nemlig en tendens til at de mener, at erhvervslivet uden problemer kan betale mere.

Men der er en grænse for hvor meget man kan presse ud af bundlinjen.

Når regeringen øger skatter og afgifterne, så fjernes penge fra bundlinjen. Hver eneste gang SF, EL og S foreslår noget nyt, der koster penge og vi spørger hvor pengene skal komme fra, så lyder svaret, at virksomhederne tjener fedt og nemt kan betale regningen. Som om virksomhedernes pengekasser er uudtømmelige.

Regeringen har de seneste tre år fyldt mere og mere i glasset: Mere end 40 nye skatter og afgifter er blevet indført og nu løber glasset altså over fordi virksomhederne samtidig får store el- og varmeregninger for tiden.

Når griselandmandens omkostninger til foder, lønninger og varmeudgifter koster mere end salgsprisen på grisekød eller når omkostningerne til kontrol, administration, el og varme stiger for den lokale bager, købmand eller håndværker – ja så kan det ikke betale sig at fortsætte med at drive virksomhed.

Med en rød regering rammes dansk erhvervsliv unødigt hårdt og vi får derfor færre penge, som kan anvendes på velfærden. Lad os nu få en blå regering, der uden at tøve kan svare på spørgsmålet om hvem der betaler for velfærden: Det gør vores erhvervsliv i høj grad, derfor skal vi holde hånden under dem!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN