30. maj 2024

Vi vil øge samarbejdet med arbejdsmarkedets parter lokalt

Beskæftigelsen stiger igen for sjette måned i træk i Danmark. Lokalt har vi i Viborg Kommune en ledighedsprocent på 2,6% af arbejdsstyrken. Det er lavt, endda meget lavt.

Fantastisk nyt for vores virksomheder, for samfundsøkonomien og ikke mindst for de mennesker, der dagligt tjener deres egen løn og derved er en del af det stærke danske arbejdsfællesskab.

Hvem havde dog forstillet sig det for bare 1,5 år siden, hvor corona-pandemien havde sat sine klør i Danmark. Udsigten var mørk og mange arbejdspladser og virksomheder var i fare.

Situationen er nu markant anderledes, hvor virksomhederne har travlt, og økonomien vokser. Selv de brancher, der var hårdt ramt i nedlukningen, er nu også i en positiv udvikling.

Regeringens hjælpepakker har vist sit værd og reddet rigtig mange arbejdspladser, i særdeleshed med lønkompensationen. Mange lande i Europa retter nu blikket mod Danmark, og det skal vi naturligvis bygge videre på.

I regeringsudspillet ”Danmark kan mere” er der bl.a. afsat midler til uddannelse for 4,5 mia. kr. årligt fra 2023. Et stærkt og ambitiøst udspil.

I Viborg Kommune har vi en målsætning om, at 90% tager en ungdomsuddannelse, inden de er 25 år. Derfor vil vi vil øge samarbejdet med arbejdsmarkedets parter lokalt – med fagforeningerne og virksomhederne og de offentlige arbejdspladser.

Når alle parter løfter en opgave i fællesskab, skaber vi de bedste resultater.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN