21. juli 2024

Fokus på børns trivsel og vilkår

Kun hver anden pige i 8. klasse er glad for den, hun er. Det viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår. Børn og unge fortæller om snævre rammer for at få en plads i vennegruppen, og de vender ansvaret indad, hvis de står uden for.

Foreningen Børns Vilkår efterlyser en national handleplan for at bekæmpe børn og unges psykiske mistrivsel. I 2019 havde BørneTelefonen over 55.000 samtaler med børn og unge. Samtidig måtte næsten 140.000 henvende sig forgæves på grund af kø på linjen. Nogle af disse børn, kunne desværre befinde sig i en akut situation de aldrig fik hjælp til.

I 2021 blev der på finansloven afsat 20,5 millioner kroner i alt til Børns Vilkår heraf 9,7 millioner kroner til BørneTelefonen. Men det rækker ikke. Derfor iværksætter Børns Vilkår initiativer for at indsamle flere penge og det virker. Her er der både tale om løbende indsamlinger online og landsindsamlingen med raslebøssen. Næste landsindsamling er d. 26. marts 2023. Jeg tager hatten af for foreningens arbejde.

Derfor vil jeg også være børnenes mand i folketinget. Jeg kan ikke holde tanken om at et lille barn ringer forgæves til børnetelefonen, ud. Vi burde som et højt udviklet samfund kunne sikre midler til, at der sidder en i den anden ende og tager telefonen.

Indsamlinger er en rigtig fin ting, men jeg vil kæmpe for at der bliver afsat tilstrækkelige midler på finansloven til at telefonen kan blive taget, og at man kan igangsætte en national handleplan for at bekæmpe børn og unges mistrivsel.

(Tal fra: Børns Vilkår.)


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN