15. april 2024

Gør banderne ulovlige

Den 1. september 2021 afsagde Højsteret en historisk dom. Nemlig den, at banden LTF (Loyal to Familia) var ulovlig efter grundlovens bestemmelser.

Som følge af dommen skulle banden opløses.

Det er noget, som en politisk aktiv konservativ politibetjent som jeg kan lide at høre. Den slags værktøjer skal efter min mening noget oftere i brug.

Årsagen til at LTF blev forbudt ved lov var, at det lykkedes for politiet og anklagemyndigheden at bevise, at der var tale om en bande med et ulovligt øjemed. Formålet med af at gøre banden ulovlig – for ja, det betyder jo ikke at dens medlemmer pludselige bliver lovlydige borgere. Til det skal der en større indsats til. Men formålet med at gøre banden ulovlig var jf. Rigspolitiet, at banden så vil være mindre synlig og derved have svære ved at rekrutterer nye medlemmer.

Der udover vil bandens aktivitet blive mindre tydelige på eksempelvis sociale medier og lignende, hvilket vil sikre ro og tryghed både lokalt hvor banden huserer men også på et nationalt plan.

Jeg er stor tilhænger af denne her slags indgreb – disruption – om du vil.

Det taler ind i, at vi dermed hindre fødekæden til banderne. Det er et vigtigt element i at bekæmpe dem. Det gør livet meget svære for de kriminelle bander og det skaber tryghed blandt borgerne.

Vi skal have meget mere af denne her slags og det er faktisk det som konservative foreslår i vores tryghedsudspil.

Flere forbud mod banderne – hårde straffe – en effektiv forebyggelse og resocialiseringsindsats.

I Folketinget vil jeg glæde mig til at bringe alle mine erfaringer i spil og bidrage til lige netop et arbejde som det her.

Husk det når du skal stemme den 1. november.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN