20. april 2024

BØRN OG JURIDISKE KØNSSKIFTE

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, gik for nylig på talerstolen i Folketinget hvor hun redegjorde for, at børn skal have ret til juridisk kønsskifte.

Hun rodede sig efterfølgende ud i en forklaring om, at hun ønsker at sætte børnene fri og at de ikke skal udsættes for noget så stigmatiserende, som et præ-defineret køn ved fødselsen.

Jeg synes det er en tosset udmelding.

Vi har i forvejen en børne- og ungdomsgeneration, der slås med identitet- og forventningsproblematikker. Vi har tårnhøje krav til vores unge og børn og det er entydigt, at kravene vi som samfund sætter til dem, ikke er sunde.

SF vil, i en ideologisk forblændethed, “sætte børnene fri” ved at fratage dem det køn de er født med.

Det er da på ingen måde at hjælpe og støtte børnene, at de kan skifte fra det ene køn til det andet som det passer dem.

Debatten i Folketinget blev hel skør, da Olsen Dyhr blev spurgt om, hvor mange køn der egentlig findes. Hun er åbenbart af den opfattelse, at kønnet skifter i forhold til konteksten. Du kan således have et seksuelt køn, et identitets køn og meget mere.

Stop det nu.

Det er jo ikke Christiansborgs politikkere der skal definerer de her ting. Hvis vi i samfundet, har behov for et opgør med kønsnormerne, så skal det komme nedefra.

Lad samtalen starte fra befolkningen og lad også den nye orden blive defineret herfra. Før det bliver godt, skal der ofte tid til. Det er jo en kulturel forandring og den slags skal ikke forceres fra Christiansborg.

Indtil den forandring kommer – så insisterer jeg på, at vi har to køn. Vi er født med et køn og det har vi indtil vi er myndige. Derfra kan der vælges et juridisk kønsskifte. Det vil støtte vores børn og unge i nogle rammer hvor de ikke skal forholde sig til noget så fundamentalt som deres eget køn.

Der er behov for nogle mennesker i folketinget der ikke har mistet jordforbindelsen og fornemmelsen af, hvad der sker i den virkelige verden.

Husk det når du skal stemme den 1. nov.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN