23. maj 2022

Aabenraa Kommune

Tiden var forbeholdt naboerne

VÌkstudvalget har de seneste uger holdt flere borgermøder om eventuelt kommende solcelleparker. Vi havde tre velbesøgte borgermøder, hvor naboerne til de eventuelt nye solcelleparker havde mulighed for at stille deres spørgsmül og komme med deres kritiske kommentarer til den indledende planlÌgning, som vÌkstudvalget har sat gang i.

Dem var der en del af, og det har givet politikerne noget at tĂŚnke over. Til et af møderne mødte ogsĂĽ byrĂĽdskandidat for Nye Borgerlige Hans-Christian Gjerslevsen op og ønskede ordet. Mit udgangspunkt som ordstyrer og politiker var og er, at jeg er interesseret i, hvad de berørte naboer synes om planlĂŚgningen og hvilke input, de har til planlĂŚgningen. AltsĂĽ et borgermøde, som kommunen holder og ikke en politisk paneldebat. Derfor spurgte jeg ogsĂĽ NB’s kandidat, om han var nabo til eller boede i det omrĂĽde, som var berørt af planlĂŚgningen, hvilket ikke var tilfĂŚldet.

Jeg tÌnkte, at det var bedre at give de berørte borgere taletid end en politisk kandidat, der først viser interesse for lokalplanlÌgningen i et valgür. Den time, der var afsat til debat, blev ogsü flittig benyttet af borgerne til at stille spørgsmül og give deres besyv med.

Jeg talte med Hans-Christian Gjerlevsen pü p-pladsen efter mødet, hvor han bebrejdede mig, at han ikke fik ordet og kunne stille de spørgsmül, han gerne ville. De havde ifølge ham principiel karakter. De fik mig til at sige, at han kunne blive hÌngende en halv time og deltage i det nÌste borgermøde. Det afviste han.

Gjerlevsen har ogsĂĽ gengivet kritikken fra lĂŚserbrevet pĂĽ Facebook. DĂŠr kommenterede jeg opslaget, hvorefter jeg besynderligt nok blev blokeret – sĂĽdan apropos demokratiforstĂĽelse. Hvorom alt er, sĂĽ er jeg frisk pĂĽ en politisk debat med Gjerlevsen i de rigtige fora.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN