25. maj 2022

Viborg Kommune

Mit konservative fodfæste forklaret med fodbold…

Min familie er oprindeligt fra Viborg. Men jeg er opvokset i Århusforstanden Brabrand, og har været træner for Tjele Vest Sport. I begge klubber spiller det lokale fodboldhold i blåt. Blå er borgerlighedens farve. Vel at mærke den borgerlighed, der sætter borgeren som individ i centrum for rettigheder og pligter i det liberale demokrati, og fastholder at denne balance – uanset socialklasse eller hvad man normalt stemmer – skal findes i alle samfundslag og samfundssind. Dette er hverken en bedsteborgerlighed eller en småborgerlighed, men slet og ret borger-lighed.

Med tiden blev jeg så dygtig til fodbold, at jeg kunne gøre mig gældende på landsholdet. Det danske landshold spiller i rødt! Den røde farve er for mig konservatismens sociale profil, der vedkender sig, at ikke alle har lige muligheder her i livet, men samtidig insisterer på, at når netop de socialt udsatte skal have statens eller kommunens hjælp, kræver det at flere borgere i den arbejdsdygtige alder kan forsørge sig selv, uafhængigt af det offentlige. Det er vigtigt for det enkelte menneskes værdighed og for sammenhængskraften i hele kommunen.

Det meste af mit prof. fodboldliv har jeg tilbragt i Viborg. VFF – og VHK – spiller i grønt! Den grønne farve symboliserer grøn omstilling og en bæredygtighed, der gerne skal gennemsyre hele kommunen, herunder et godt erhvervsliv, der ved gunstige vilkår og en gennemtænkt grøn indsats kan tiltrække arbejdskraft til kommunen, som både de enkelte virksomheder og en samlet kommune kan profitere af.

Slutteligt er den grønne farve som sagt de konservatives farve. Ikke den eneste, men den vigtigste farve i min politiske spilledragt, og det er min forhåbning, at du – uanset din lokale klubs spilledragt – vil hjælpe mig med at sparke gang i en grøn kommune, og have tiltro til en bl.a. en af flere evner, som mit fodboldliv har givet mig – nemlig evnen til at samarbejde. For nok er det her blot farvesymbolik, men i kommunalpolitik handler det om holdarbejde til hele kommunens og alle borgeres bedste!

Nu ved du i hvert fald lidt mere om, med hvilken politik, personlighed og profil jeg gerne vil repræsentere dig og din stemme i Viborg Byråd. Fortsat god valgkamp til alle – uanset partifarve.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN