26. maj 2022

Viborg Kommune

Forbedret ældrepleje i hele VIBORG kommune.

Vi skal have forbedret ældreplejen i hele vores kommune.

Ældreplejen i Viborg skal have et løft. Vores ældre medmenneskers møde med hjemmeplejen, ældrecentrene og pleje- og omsorgscentrene er desværre ikke altid nogen god oplevelse.

Jeg vil gerne dele en ganske særlig personlig oplevelse:
Klokken er 17.00 og jeg sidder i møde. Min telefon ringer. “Jeg kan altså ikke klare det mere. Du må komme øjeblikkelig. Det er helt galt her.“ Jeg kommer fluks. Fars urinblære kateder er ikke lukket og ingen kommer, når han ringer på klokken. Det er nu flere timer siden, at det gik galt. Jeg kan desværre konstatere, at det ikke blot er galt med katederet. Far har (heller) ikke været i bad i dag, han sidder i undertrøje, han har siddet i stolen siden i morges (alene) og så det med katederet. Han har sagt “nej tak” til mere mad og drikke. “Maden smager af pap og saften er så tynd, at jeg bliver dårlig”, konkluderer han som opsamling på en træls dag.

Min far var en stolt, klog og dejlig mand, der ligesom alle andre ældre, har fortjent en god alderdom med tryghed og kærlig pleje.

Vi må have fundet ud af præcist, hvad vi kan gøre, for at forbedre plejen for vores ældre. Jeg er sikker på, at mange dygtige medarbejdere og ledere gør alt hvad de kan. Mit bud er, at der er meget administrativt arbejde f.eks. for mange rapporter og for mange opgaver, som ikke er direkte plejerelaterede opgaver. Måske er der også for få hænder til arbejdet? Jeg håber, at analyserne og processerne i forbindelse med udpegningen som “frihedskommune” kan bidrage med nogle af svarene på, hvad udfordringerne er.

Vi må tænkte kreativt og finde en vej frem, så vi kan gøre det bedre.

Fremtiden i ældreplejen i Viborg bør se således ud:

• Mulighed for bad – hver dag!
• Servere lækkert, smagsfuldt og varieret mad
• Hyggelige og rene omgivelser
• Mulighed for frit valg af bl.a. plejehjem, mad og hvor der skal gøres rent
• Kærligt, dygtigt og veluddannet personale
• Mange gode fællesskaber og aktivitetstilbud

Vi skal naturligvis også have et hospice, som tidligere foreslået af Åse Kubel Høeg. Viborg Kommunes kommende hospice, bør dog ikke placeres på et plejecenter. Det bør placeres smukt i vores dejlige natur.

Kunne det ligge på Sct. Kjeldsgade i Viborg ved “Vandværksgrunden”? Et smukt og fredfyldt sted.

Jeg vil arbejde for værdighed, selvbestemmelse og omsorg for de ældre.
Det gode liv i Viborg – hele vejen!

✖️ Kirsten Holmgaard – byrådskandidat Det Konservative Folkeparti


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN