26. maj 2022

Viborg Kommune

ENSOMHED OG SUNDHED

Vi har et problem. 380.000 danskere føler sig svært ensomme. Én ud af fire savner selskab ved deres aftensmåltid. Sundhedsstyrelsen har regnet sig frem til, at der årligt er 400.000 kontakter til egen læge, der skyldes ensomhed og i Viborg kommune er der ca 7% der oplever svær ensomhed i undersøgelsen fra 2020.

20.000 børn i alderen 11-15 ür føler sig alene pü landsplan. Det bliver man trist af at tÌnke pü!

Ensomhed ødelÌgger ikke bare livskvaliteten for den enkelte, men kan vÌre direkte skadeligt for helbredet. Ensomhed øger risikoen for hjertekar sygdomme, alzheimers, depression, forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser og andre livstruende sygdomme.

Årligt koster ensomhed samfundet over 8 mia. kr. i blandt andet pleje og sundhedsbehandling i det regionale og kommunale sundhedssystem. Alle er tabere, når ensomheden breder sig.

Der skal forebygges, og der skal tÌnkes lÌngere end den nÌste valgperiode. Vi skal tÌnke bekÌmpelse af ensomheden ind i skole, fritid, job, bolig, foreningsliv og i sundhedsbehandling. LÌngere tids sürbarhed eller indlÌggelse kan medføre ensomhed. Derfor skal relationsarbejdet i højere grad tÌnkes ind sundhedsopgaven.

Vi kan godt i Viborg kommune og vi skal sĂŚtte endnu mere fokus pĂĽ dette i den kommende byrĂĽdsperiode!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN