25. maj 2022

Randers Kommune

Vi skal kigge op og ud

Nu sidder vi igen bag skÌrmen op mod valget til kommune og region. Det flyder som vanligt med løfter og diskussioner om dette og hint. Flere vidtløftige og ufinanserede af slagsen.

Miljø og grønne initiativer, de fylder for nogle og for andre slet ikke. Vi ser gerne der tages lokale grønne initiativer, et kan vÌre at vi støtter udviklingen af en app, der skal understøtte samkørsel isÌr ude i landdistrikterne. En app vi kan melde ledige pladser ind pü og aftagerne melde pü büde ud og hjem, et fleksibelt system. Hvis det pü sigt für flere til at køre og müske tale sammen, sü er der büde noget til miljøet og sammenhÌngskraften i lokalsamfundet.

Udgangspunktet er at grønt skal kunne ses/holdes i hünden.

Uden for Randers by mangler der flere steder service. Hvorfor laves der ikke en ”bus” ligesom biblioteksbussen, med f.eks mobil borgerservice i landsbyerne, mobil skoletandklinik etc.

Debatten om den ene eller anden bro fylder, men på Randers Classic maner, foregår det hele i den lokale ”andedam”. Stort set ingen har forholdt sig til, det faktum at Randers endnu engang er blevet forbigået i et stort trafikforlig. Et trafikforlig der i bedste fald kan kaldes ”makværk”

Det undrer mig at samtlige partier og lister byrådet ikke har forenet kræfterne, nedsat en arbejdsgruppe til at ”tampe” trafikordførene derovre i ”østzonen” så de kommer til fornuft.

Hvad er en ny bro uden et tredje spor pĂĽ E45 ?

Når nu det faktuelt, er sådan at der absolut ikke er nogen udsigt til støtte til en bro over fjorden. Er det så på tide at ”plukke de lidt laverehængende frugter” en ny vej nord om Randers by direkte ud til E45, om det er over Højsletvej eller via Asferg er for mig underordnet.

Vi bliver som vælgere aldeles rundtossede over alle de som står på hver deres ”thorkasse” med hver deres fakta, om den ene eller anden bro, klimabroen er vedtaget med et stort flertal.

Al udvikling har omkostninger og ”det skal bare ikke ligge i min baghave”. Opfinderen af den navnkundige Ford T Henry Ford, blev spurgt hvem han fik ideen fra, han konstaterede at hvis han havde spurgt ”så havde folk ønsket sig en hurtigere hestevogn”.

Sü min opfordring er: nür den nye kommunalbestyrelse mødes, med nye medlemmer, sü lad det gamle nag blive udenfor. Kridt skoene og lav nu det stykke arbejde der er sü bydende nødvendigt for hele kommunen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN