26. maj 2022

Randers Kommune

Naturnationalpark Fussingø? – nej tak!

Som nogle måske har bemærket, har Nørbæk fået en midlertidig byport. På den står der “nej til hegn i Fussingø” – En af mine mærkesager i valgkampen.
Jeg synes, at hele naturnationalpark projektet vidner om nogle politikere og eksperter, der ikke er i øjenhøjde med den lokalbefolkning, de laver projekter hos. “Rewilding” og “natur på naturens præmisser” lyder jo forjættende. Men når man gennemfører det ved at opsætte hegn og fodre dyr restriktivt (sulte er jo sådan et træls ord..men det er det samme) bliver det svært at forså – og
når man så samtidig vil sprænge træer i luften for at fremme forrådnelse, bliver det endnu svære…
Endelig er der hele usikkerheden om folks adgang og tryghed i det hegnede område. Skoven er for os alle og ikke et biologisk laboratorium for rewilding entusiaster.
Og nu vil nogle sige “naturen kommer i første række” eller måske bare råbe “BIODIVERSTET”
Biodiversitet har vi allerede meget af i Fussingø – og vi kan sagtens få mere uden at hegne. Rewilding er ikke en religion eller en endegyldig sandhed. Det er bare en forvaltningsmetode, der er blevet skrevet nogle bøger om, hvorefter tilhængerne er begyndt at referere til hinanden for at give det et anstrøg af videnskabelig konsensus. Der findes mange andre måder at forvalte skov på og mange andre veje til mangfoldig natur. Men man har stirret sig blind på et koncept – og måske også på nogle tilskud og sikring af akademiske lønninger.
PS: Jeg ved godt, at byrådet ikke har egentlig indflydelse, men derfor kan man jo godt tone rent flag.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN