26. maj 2022

Randers Kommune

Hvad kan vi egentlig tillade os?

Medierne har den seneste uge refereret sü meget til mandestrip i deres indslag, at man kunne fü den tanke, de allesammen har skiftet branche. Det er dog kun, hvis man ikke kender historien bag. Gør man det, bliver tonen straks meget mindre munter. 

Det kom i sidste uge frem, at det, Louise Brown stillede sig pü øretÌvernes holdeplads og sagde for en müneds tid siden, var helt pü sin plads. Hvad der dengang af nogen blev afskrevet som püstande uden substans, har nu füet büde ansigt og indhold med et konkret eksempel: Ann Hermansens tur til standup med en veninde blev brugt til at sü tvivl om hendes integritet og dømmekraft i arbejdsøjemed som familiechef i Randers kommune. Ikke bare overfor hendes chef, men over for hele byrüdet m.fl. 

Det er decideret chikane, og det er under ingen omstÌndigheder okay. At det sü ovenikøbet ikke var første gang, Ann oplevede en lignende form for chikane, gør det bare endnu vÌrre, og man kan jo vÌre oprigtigt bange for, hun ikke er den eneste. 

Chikanen fører dog ogsü et andet og mere generelt spørgsmül med sig: Hvad kan en arbejdsgiver, uanset om det er i det private eller i det offentlige, egentlig tillade sig at blande sig i? 

For mig er svaret meget enkelt: alt hvad en medarbejder foretager sig i sin fritid indenfor lovens rammer, har man IKKE pü nogen müde lov at blande sig i, med mindre det direkte skader virksomheden eller andre medarbejdere. Enhver bør vÌre fri til at leve det liv, de ønsker, uden frygt for repressalier, og hvad man laver i sin fritid skal hverken vÌre dikteret af politikere eller arbejdsgiver. 

Sagt med et glimt i øjet var det müske bedre, at byrüdspolitikerne tog en tur til mandestrip og morede sig lidt med hinanden, sü diverse stridigheder kunne bilÌgges, og der fremadrettet kan arbejdes for udvikling af vores skønne kommune. 

I Liberal Alliance vil vi hellere lave politik til gavn for kommunen end rĂŚvekager, sĂĽ det vil vi gerne invitere de andre byrĂĽdsmedlemmer til at vĂŚre med til efter valget.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN