26. maj 2022

Randers Kommune

Flere legepladser til den sydlige del af Randers

Tal fra WHO viser at 18-20 procent af alle børn mellem 6-9 ür er overvÌgtige. En af de store ürsager til at der sket en stigningen i andelen af overvÌgtige børn skyldes at vi sidder mere og mere foran fjernsynet og computeren, hvilket gør at vores børn bevÌger sig for lidt. Denne samfundstendens skal vi gøre noget ved. For mange af børns vedkommende forfølger overvÌgten gennem hele livet. En udvikling vi er nødsaget til at forholde os til. For at komme denne negativ udvikling til livs skal vi sikre os at følgende:

– At bevĂŚgelse bliver en naturlig del af vores dagligdag i vores institutioner og skoler.

– At vi sikre os mere lettilgĂŚngelig vejledning til sundere ernĂŚring m.m.

– At børn flere børn dyrker idrĂŚt, motion m.m.

Men dette kan ikke stü alene, vi som kommune skal sikre os at børnefamilier kan fü bevÌgelse ind i deres hverdag. Som familiefar med to smü børn og arbejde ved jeg hvor travlt en hverdag man kan have. Det med at komme pü legepladsen med sine børn vanskeliggøres, og nür afstanden til en god legeplads ligger lÌngere vÌk end børnene kan cykle eller gü, gør det ikke nemmere. Kigger man pü oversigten nedenunder over de kommunale legepladser finder man hurtigt ud af at de fleste af legepladserne ligger i nord for Gudenüen og kun to i den sydlige del. Dette er efter mening for lidt, en kommune som Randers skal kunne tilbyde gode legepladser i hele kommunen.

Derfor vil jeg som byrüdspolitikker hvis jeg bliver valgt, sikre bedre og nye legefaciliteter for vores børn i hele Randers Kommune. Børnene i Vorup, Paderup og Kristrup m.fl. skal have lige mulige for at boltre sig pü større kommunale legepladser. Skabelsen af flere og bedre legepladser til vores børn, gør vi det nemmere for børnefamilier at fü bevÌgelse ind i hverdagen og samtidig styrke forebyggelsen af overvÌgtige børn og pü den müde Ìndre udviklingen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN