26. maj 2022

Randers Kommune

De Danske veteraner og deres pårørende fortjener anerkendelse og steder at mødes

De danske veteraner er hjerteblod for mig, jeg er selv er søn af en veteran, der stadig er i aktiv tjeneste som soldat i forsvaret og som faktisk er udsendt til et af verdens brændpunkter lige nu, så jeg ved om nogle hvad savn, frygt men også stolthed og glæde, gør hvad en familie, det er ikke altid nemt at være pårørende og da slet ikke barn og ægtefælle.

Jeg selv var omkring 6 år og jeg husker tydeligt min fars første udsendelse til en krigszone, det var til Afrika, senere fulgte Afghanistan flere gange, Irak flere gang, Tyrkiet, Mali, osv, et udtal af udsendelser for Danmark, og imens gik hverdagen videre herhjemme, der var ingen pårørendegrupper eller netværk, ingen kontakt til lejren udover en dårlig satellitforbindelse engang imellem, der var ingen at tale med og det var svært for savnet var stort.

Nu er jeg voksen men jeg kan se at mine drenge, især den ældste på 9 år har præcist samme savn og bekymring når hans farfar er udsendt som jeg selv havde, derfor er det så vigtigt at vi husker de pårørende, at vi husker børnene og konerne, mødrene og fædrene, for det er dem der får hverdagen til at fungere, når vores beredskab sendes til et af verdens brændpunkter.
Der må og skal der være en muligheder for at disse kan mødes dele erfaringer, bekymringer, glæde, mv.

Vi har i Randers kommune en veteranpolitik og vi blev i år kåret som veteranby 2021 en kåring der fandt sted for første gang nogensinde, den pris kan alle i Randers kommune være stolte over.

Disse modige mænd og kvinder fra hele vores beredskab, har ydet det højeste bidrag man kan gøre for sit land, dem og deres familier fortjener ros og anerkendelse.
Det er dog vigtigt for mig at sige at for mig, betyder selve prisen ikke det store, men det gør den indsats som jeg ved mange veteraner lægger her i kommunen, vi skylder jer kæmpe stor tak og vi skylder jer og jeres familier al den støtte i har brug for.

Jeres indsats mener jeg, at vi som samfund er forpligtiget til at påskønne, og det glæder mig at vi i Randers Kommune går forrest, vi har (takket være gode kræfter i veteranmiljøerne) fået skabt flere netværk for veteraner og pårørende.

Dette skal vi fortsætte med, vi må ikke hvile på laurbærrene, derfor mener jeg også at der skal arbejdes aktivt med veteranpolitikken hvert år og veteranerne skal naturligvis være med til at beslutte, hvilke tiltag kommunen skal igangsætte.

Jeg vil altid tale jeres sag og være jer evigt taknemmelig!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN