23. maj 2022

Næstved Kommune

Task Force-gruppe og Grøn Plan.

Hvis vi  skal nå en ambitiøs grøn omstilliing – og det mener vi,  at vi ikke blot skal , men er tvungen til- så lykkes det kun, hvis vi kan samle alle gode lokale kræfter (erhvervslivet, detailhandelen og håndværkere, udannelsesinstitutioner, fagfolk, borgere og kommunen).

Den grønne omstilling giver nye muligheder for at skabe udvikling, men stiller store krav til koordinering og samarbejde mellem centrale aktører og kommunen.

Derfor foreslår Radikale Venstre, at vi snarest efter KV21 etablerer en tværgående task force-gruppe i samarbejde med Næstved Erhverv, Næstved Erhvervsforening og Cityforeningen, forsyningsselskaberne, foreninger, uddannelsesinstitutoner og Næstved kommune.

Enheden skal sikre fremdrift og bred koordinering- eksekvere handleplaner og følge op på statusrapporter, som skal danne baggrund for nye delmål, m.m. Det skal være enkelt og ligetil med fokus på  -ikke på ord- men på handling.

Den grønne omstilling er omfattende og kvalitet i løsningerne forudsætter et afsæt baseret på viden og indsigt: Vi skal derfor bruge dem i forvaltningen, der har den guldrandede viden, vi skal bruge forskere og eksperter-men vi skal også bruge den store viden som almindelige borgere har: de er nemlig eksperter, når det gælder om at bo, leve og arbejde i Næstved kommune- og ved hvorledes det virker i hverdagen.

Radikale Venstre støtter Næstveds Klimaplan og Naturpolitik- men vi vil videre. Og vi vil fremfor alt skabe en struktur som sikrer, at der kommer til at ske noget.

Med venlig hilsen

Klaus Eusebius Jakobsen

Byrådsmedlem for Radikale Venstre.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN