23. maj 2022

NĂŚstved Kommune

Rettidig omhu

Der sÌnker sig en vis  ro over det politiske landskab i NÌstved Kommune her i forüret 2021, hvor et par meget store aftaler er kommet i hus: Havnen og svømmehallen (eller svømmefaciliteterne, som vi har füet for vane at kalde dem). Vi mangler dog stadig lige at fü det sidste søm slüet i: Endelig konfirmering  om Mortorvejen!

Nogle bemÌrker at det tog meget lang tid (MANGE ürs drøftelser og tilløb).

Jeg synes dog, at det er vÌrd at bemÌrke, at det nok snarere er tale om rettidig omhu i byrüdets beslutningsproces for begge projekter- og sü er der heller ikke güet lÌngere tid (selv om det kan føles som om det er lang tid).

Man kan f.eks. synes, at byrådet har diskuteret havnen i to byrådsperioder- men faktisk kom de reelle drøftelser  og sonderinger først i gang med  starten af denne byrådsperiode i 2018. At det så har været- set udefra – en turbulent diskussion og stillingtagen lige siden er noget andet.

Jeg har lyst til at nÌvne, at da NÌstved sidst stod over for en havnebygning med kanaludgravningen, som blev indviet i 1936,  sü var tilløbet og processen godt 30 ür!

Det er meget tilfredsstillende- ikke alene for byrådet selv- men mest for vore  borgere, at disse store beslutninger er blevet taget i enstemmighed i byrådet – ikke uden diskussioner og uenighed om mål og midler  under vejs, men hvor partierne alle har bøjet sig mod hinanden og fundet gode løsninger, som alle har kunnet tilslutte sig (EL undlod dog at stemme for svømmehallen).

Uden at være naiv (håber jeg) tegner det godt for fremtiden, at lokalpolitik ikke er en uskøn kamp om at ”smadre hinanden” , men vigtigst en stræben efter at nå gode og solide resultater til gavn for borgerne.

Nu er bordet nĂŚsten ryddet- og sĂĽ kan vi gĂĽ i gang med dels det konkret planlĂŚgningsarbejde og konstruktionsarbejde- og sĂĽ ogsĂĽ se frem mod en valgkamp, hvor nye mĂĽl kan sĂŚttes- og sĂŚttes under lup og valgkampsdiskussion.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN