26. maj 2022

Næstved Kommune

Europæisk Kulturby- en ide vi ikke må lade fare

Europæisk Kulturby – en ide vi ikke må lade fare…..!

 

Hvad skal der ske på havneområdet, når erhvervshavnen nu flytter?

Og svaret er: Her skal vi have boliger, erhverv, forretninger og sikkert også cafeer og en enkelt eller to kommunale virksomheder.

Men så er der også Maglemølle! – og i min optik så er det vigtigt at få den del af havne/industriområdet med ind i planerne samtidig.

Maglemølle rummer- som vores middelalderby! -sporene af den industrielle fortid og har potentialet for en spændende fremtid for byen borgere og gæster.

De store bygninger skaber muligheder for mange kulturelle oplevelser og koncerter i og imellem bygningerne. I 1935 holdt byen noget der kunne minde om en ”verdensudstilling” i lille format,  der det tidspunkt taget i betragtning tiltak rigtig mange mennesker (omk. 300.000).

Jeg har før ført tanken om, at Næstved skulle søge om at blive Europæisk Kulturby (2032) på banen- og med det for øje så det er oplagt, at Maglemølle kunne være en voldsom spændende sted at have som omdrejningspunkt, som centrum for sådan et år. Vi har heldigvis  meget  vi kan byde på: Rønnebæksholm, Holmegaard Værk  Middelalderfestivalen ”Næstveds søjler”, kirker, Boderne , NEMF , Ressourcecity, Gavnø, Herlufsholm Skole og så- igen, igen  Maglemølle.

Det vil koste at få den ide gjort til virkelighed- men jeg er ikke i tvivl om vi både har det der skal til, og især at det vil være det boost vi som by og kommune har brug for.

Og så det jo sådan at uden investering, ingen udvikling.

 

 

Med venlig hilsen

 

Klaus Eusebius Jakobsen

Næstved Kommune

Byrådsmedlem for RV,

Kandidat til byråd og regiosråd 2021

 

 

Adresse: Gl. Skovridervej 4A, 4700 Næstved

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN