26. maj 2022

Næstved Kommune

Det gør indtryk.

I Sjællandske og på lokale Facebook-sider er der kommet flere beretninger den seneste tid om de oplevelser, familier har med Næstved Kommunens håndtering af hjælp/indsats i forhold til familier med børn, som har forskellige handicaps og andre sociale problemer. Beretninger om bl.a. ikke at opleve sig hørt og forstået.

Disse beretninger gør indtryk,  bl.a. fordi de lægger sig i forlængelse af egne oplevelser, om hvordan børne- og ungeindsatsen er blevet oplevet nogle gange i min familie. Når en mor er i “alarmberedskab” og frygter at åbne sin eBoks, forbi man er bange for endnu en anonym og grundløs underretning til Kommunen om sit barns trivsel med deraf følgende hjemmebesøg, og frygter det værste, ja så er der noget, som ikke virker, som det skal. Frygt og ængstelse må ikke være det, der følger af Kommunens indsats på børn- og ungeområdet.

Jeg er ikke ekspert på, hvad man fra Næstved Kommunes side kan gøre for f.eks. familier, hvor børn har et fysisk eller psykisk handicap eller andre sociale problemer, som der bør tages hånd om. Min fornemmelse er bare, at der er noget, som vi må have kigget igennem – og få rettet det, der ikke er i orden. Min opfordring er, at det kommende byråd får set på den sociale indsats over for børn og unge – og deres familier – og den måde, Kommunen bliver oplevet på.

 

Christian v. Benzon

Jurist

Byrådskandidat (S)

 

Mikkelhøj 84

Karrebæk

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN