26. maj 2022

NĂŚstved Kommune

Alt er ikke skidt

Hvis man vil blive bedre, mĂĽ man starte med at glĂŚde sig over det, der ikke er helt skidt.

I Dansk Industri’s erhvervsbarometer (2021) lander Næstved kommune på en samlet plads som nr. 64 ud af landets 98 kommuner. Ikke godt nok. Helt skidt er det dog ikke: Kommunen er nr. 17 på spørgsmålet om kompetent og effektiv byggesagsbehandling, nr. 27 på spørgsmålet om sikring af erhvervsgrunde med plads til udvikling og nr. 40 på spørgsmålet om overordnet erhvervsvenlighed.

DĂŠr, hvor kommunen sammen med erhvervsvirksomhederne har den største aktuelle udfordring, handler om tiltrĂŚkning og sikring af kvalificeret arbejdskraft. PĂĽ spørgsmĂĽlet om kommunens indsats pĂĽ dette omrĂĽde bliver det til en plads som nr. 80 (nr. 54 i 2020) og som nr. 71 (nr. 56 i 2020) pĂĽ spørgsmĂĽlet om Jobcenterets samarbejde med virksomhederne. Kommune og virksomheder mĂĽ sammen med A-kasser og organisationer forstĂŚrke indsatsen for at fĂĽ de resterende ledige uddannet og i job – og sikre praktikpladser  i virksomhederne til de unge.

DI’s årlige undersøgelser er en inspiration for kommunen i arbejdet med at tiltrække og fastholde erhvervsvirksomheder. Undersøgelsen kan dog ikke stå alene. I år bygger undersøgelsen på besvarelser fra 93 medlemsvirksomheder med tilsammen mindst 2.511 ansatte. Dette skal holdes op mod, at der i kommunen var 3.155 erhvervsvirksomheder med 18.962 ansatte i november 2020, jf.www.statistikbanken.dk

Undersøgelser, som omfatter flere erhvervsvirksomheder og brancher ville vÌre ønskelig for at styrke grundlaget for kommunens initiativer pü erhvervsomrüdet.

Christian von Benzon

Jurist

ByrĂĽdskandidat (S)

Mikkelhøj 84

KarrebĂŚk


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN