28. maj 2022

Favrskov Kommune

Vi vil ikke acceptere uro og utryghed i Favrskov

Favrskov skal være en god kommune at bo i – det kan man vel næppe være uenig i. Og et grundlæggende behov for os alle, hvad enten man er barn, ung, voksen eller ældre, er, at man føler sig tryg hver dag i sin hverdag, i sit eget hjem og når man færdes på gaden. Og det skal gælde for hele Favrskov, hvad enten man bor i nord, syd, øst eller vest, så skal kommunen være sikker og tryg at bo i.

Det er desvĂŚrre ikke tilfĂŚldet for alle i Favrskov i dag.

Senest har der vÌret megen snak om ballade i Hammel, blandt andet omkring Søndervangskolen, hvor der har vÌret nogle meget ubehagelige oplevelser for lokale og folk, der fÌrdes i omrüdet. Men problemet er ikke isoleret til Søndervangskolen eller Hammel generelt. Vi har füet flere henvendelser fra folk, som kan berette om endog meget ubehagelige oplevelser, senest sidste weekend.

De problemer, vi hører om, stĂĽr i kontrast til hovedbudskaberne pĂĽ borgermødet 15. juni i Hammel. Det var fĂĽ dage før den seneste henvendelse, vi har fĂĽet…

Under titlen »unges uro i Hammel« stod en vifte af repræsentanter fra offentlige instanser, lige fra skolen til politiet og fortalte om – og beroligede i forhold til – den uro, der har plaget flere dele af kommunen, men senest i særdeleshed Hammel.

Hovedpointen var, at problemerne i Hammel og Favrskov var mindre end i visse andre kommuner.

Men det hjÌlper ikke pü følelsen af utryghed, at man für at vide, at det stür vÌrre til andre steder. Det kan godt vÌre, at Hammel ikke er Herredsvang, og at Voldum ikke er Voldsmose, men der kan vi simpelthen ikke sÌtte barren. Det vil vi ikke acceptere.

Den uro der er i Favrskov, om det er narkohandel, vanvidskørsel, grÌnsesøgende og grÌnseoverskridende adfÌrd, indbrud, deciderede gadekampe eller noget helt syvende, skal der ganske enkelt sÌttes en stopper for. Der er brug for en tryghedsstrategi for Favrskov Kommune med stÌrk inddragelse af og i samarbejde med Østjyllands Politi. 

Et tÌt og stÌrkt samarbejde mellem kommune og politi skal vÌre med til at nedbringe indbrud, øge antallet af nabohjÌlpere, øge den digitale tryghed, styrke trygheden i nattelivet og sÌtte hürdt ind overfor organiserede kriminelle.

Det er vigtigt, at en tryghedsstrategi ikke kun tÌnkes pü rüdhuset. Den bliver nødt til aktivt at involvere os, der bor i kommunen, er aktive i foreningerne og virksomhederne, sü vi sammen kan vÌre med i arbejdet for at styrke trygheden i Favrskov.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN