21. maj 2022

Favrskov Kommune

Skiltepolitikken er nu sendt til fornyet behandling i Teknik- og Miljøudvalget

Efter behandlingen på byrådsmødet i aftes er skiltepolitikken nu sendt til fornyet behandling i Teknik- og Miljøudvalget, hvorefter den vender tilbage til Byrådet.
FavrskovLIV
“SKILTEPOLITIK
Gårdbutikker skal have lov til at skilte, mener Venstre
Onsdag 29. sep. 2021 kl. 12:55
Jesper Rehmeier jerso@favrskovliv.dk
Det skabte stor debat, da en gårdbutik i Grundfør fik besked på at fjerne nogle skilte, som havde stået i siden af vejen i 33 år. Nu vil byrådet kigge skiltepolitikken igennem, så den slags uheldige situationer ikke gentager sig.
Grundfør, og nærmere bestemt Gårdbiksen, kom helt uventet på det østjyske landkort i sommer. Det skete, da Favrskov Kommunes skiltepolitik resulterede i, at to af gårdbutikkens vejskilte måtte fjernes. Skiltene havde indtil da, ifølge ejeren af gårdbutikken, stået der i 33 år.
Historien blev taget op af flere medier og fik en del omtale.
Forklaringen fra forvaltningen lød, at gårdbutikken var på kant med vejloven, og at det ikke var muligt for kommunen at slå græs i rabatten, når skiltene stod der. Væk måtte de.
Venstres Lone Glarbo var en af dem, der markerede sig i debatten og forholdt sig kritisk til den skiltepolitik, som hun i 2018 selv var med til at vedtage. I går rejste hun sagen i byrådet.
– Som politiker og byråd udarbejder vi ofte nye politiker og visioner for Favrskov. Af og til kan der der være brug for justeringer, når vi rammer virkeligheden. Heldigvis er vi så privilegerede i byrådet, at vi kan ændre og tilpasse vores politikker, så de virker i virkeligheden. sagde Lone Glarbo

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN