26. maj 2022

Favrskov Kommune

Der skal være boliger til alle

Livet giver talrige udfordringer. Vores bolig er en af de største. Hvor skal vi bo, når vi flytter hjemmefra, stifter familie, ungerne flyver fra reden, vi orker ikke haven, og til sidst kan vi måske ikke klare at bo alene. Skal vi bo til leje eller eje, vil vi bo ved jorden eller på 4. sal med udsigt.

Spørgsmålene og svarene er talrige.

Derfor er det vigtigt, at vi i Favrskov sørger for, at der er udpeget områder, hvor der er skabt mulighed for at bygge boligtyper, der kan opfylde de behov, vi støder på undervejs i livet.

Som situationen er lige nu i måske specielt Hinnerup og Søften området, er boligmarkedet sandet til. Behovet for mindre boliger, bofællesskaber, seniorboliger eller lejligheder, hvor parcelhusfolket kan nyde et afslappet otium uden nævneværdig vedligeholdelse og havearbejde, er en stor mangelvare. Den fastlåste situation har som konsekvens, at udskiftningen i den eksisterende boligmasse nærmest er gået i stå.

Derfor må det nye byråd sørge for, at der i den fremtidige byudvikling bliver udlagt områder til et varieret og gerne alternative boligformer. I det hele taget vil det væres kønt, hvis kreativiteten kan få lov at blomstre, og der også bliver andet end de traditionelle parcelhusområder.

Vi skal også sørge for, at der er det nødvendige antal plejeboliger til de medborgere, der får brug for det. Som Ældre Sagen påpeger, halter det med plejeboliger i Favrskov Kommune, og det kan vi ikke være bekendt. Endelig skal der også være plads nok på vore plejehjem, og det må gerne være på et friplejehjem, hvis den enkelte borger sammen med sin familie foretrækker den løsning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN